Trabzon'un asayiş bilançosu! Trafik kazaları, uyuşturucu, dolandırıcılık, kaçakçılık, kadına şiddet, terör ve daha fazlası...

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Mart ayı asayiş raporunu açıkladı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Mart ayı asayiş raporunu detaylı bir şekilde açıkladı. Raporda, Mart ayı içinde Trabzon'da meydana gelen 1.536 asayiş olayının 876'sının çözüldüğü, bu süreçte 932 failin yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Olayları aydınlatma oranının %90'a ulaştığı belirtildi.

Vali Yıldırım, 1.362 olayın asayişe müessir olaylar kapsamında olduğunu, bu olaylardan 654'ünün şahsa karşı, 169'unun mal varlığına karşı suçlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, 405 olayın takibi şikayete bağlı küçük suçlar kategorisinde değerlendirildiğini aktardı. Asayiş ekiplerinin 150 bine yakın aracı kontrol ettiği, 443 aranan şahsın yakalandığı bilgisi verildi. Bunlardan 171'i 5 yıla kadar, 22'si 10 yıla kadar ve 9'u 20 yıla kadar hapis cezası ile aranan kişilerdi.

vali-yildirimn.webp

Silah ve mühimmat ele geçirme operasyonlarında 16 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve 1.263 adet fişek bulundu. Kesici ve delici aletlerle ilgili olarak, 9 adet taşınması yasak olan alet ele geçirildi.

Dolandırıcılık suçlarına dair, 101 nitelikli dolandırıcılık olayının tespit edildiği, bu olayların 37'sinde failin belirlendiği bilgisi paylaşıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, KADES uygulaması üzerinden 136 ihbar alındı, 617 kişiye uygulama yüklendiği bildirildi.

Uyuşturucu ile mücadelede, 66 olayda 82 kişi yakalandı, 19 kişi tutuklandı. Bu operasyonlarda 6 kilo 618 gram uyuşturucu, 302 adet sentetik ecza, 12 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 2 adet esrar öğütme aparatı ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Vali Yıldırım, “Uyuşturucu ile mücadelede aile fertlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Özellikle annelerin ve okullarda da öğretmenlerin. Gençlerimiz uyuşturucuya bağımlı olmadan kendilerini kurtarabilirler. Gördüğünüz kişiler varsa bize bildirin. Biz bunları kimseye söylemiyoruz ama bizim bilmemiz lazım. En küçük toleransımız yok, hemen adliyeye götürüyoruz. Bağımlı olan varsa tedavi ettiriyoruz. Kesinlikle ifşa etmiyoruz. Anneler bizim için çok önemli en önemli narkotik polisi annedir diyoruz. Çünkü anneler her şeyi herkesten önce farkederler.” dedi.

Kaçakçılıkla mücadelede 10 operasyon yapıldı, 39 şahıs yakalandı, 5 litre alkollü içki, 710 paket sigara ve 5 kilo kaçak altın ele geçirildi. Trabzon’da Change otolara yönelik operasyonlarda ise 38 aracın Change olduğunu tespit edildi. Kocaeli’nden 1 kişi, İstanbul’dan 8 kişi ve Trabzon’dan 18 kişi gözaltına alındı. 27 kişiden 7’si tutuklandı, cezaevine gönderildi. 20 tanesi hakkında işlemler devam ediyor.

Düzensiz göçmen operasyonlarında 14 olay meydana geldi, 10 organizatör gözaltına alındı, 30 düzensiz göçmenden 28'i sınırdışı edildi.

Vali Yıldırım, terörle mücadele konusunda "Trabzon’da terörle mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Trabzon’da bizim yanımızda oldu ve bugüne kadar terör örgütleri Trabzon’a giremedi. Fetö ve diğer örgütlere karşı çalışmalar devam etti. 9 şüpheli yakalandı ve haklarında işlem yapıldı." dedi.

Siber suçlar konusunda 64 olay meydana geldi. 2 şahıs yakalandı. Haklarında adli işlemlere başlandı. Zararlı içerik tespit edilen 20 site erişime kapatıldı.

Trafik denetimlerinde 110 bine yakın araç kontrol edilirken, 8.500 sürücüye cezai işlem uygulandı, 534 araç trafikten men edildi. Trabzon'da 340 trafik kazası yaşandı, bunlardan 2'si ölümlü ve 2 kişi hayatını kaybetti. 132'si yaralanmalı ve 206'sı maddi hasarla sonuçlandı.

Ayrıca Simülasyon araçları ile emniyet kemeri eğitimleri, 112’nin ve AFAD’ın ne zaman aranması gerektiğine dair eğitimler yapılıyor.

Vali Aziz Yıldırım okul çevreleri ile ilgili olarak “Okul önlerinde ve çevrelerinde art niyetli kişiler dolaşmasın diye arkadaşlarımız güvenlik tedbirlerini alıyor. Şüphelendikleri kişilere sorular soruyorlar. 2 Bin 500 okul çevresinde arkadaşlarımız devamlı buluşmuş. 76 Bin 500 kişi sorgulanmış. 581 park ve bahçe kontrol edildi" dedi.

Ayrıca servis araçları 3 bin kere kontrol edildi. 24 servis aracına idari para cezası, 5 servis aracı trafikten men edildi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Seçim günü yapılan çalışmalarla ilgili olarak “3 Bin 737 personelle seçim güvenliği alındı. Çok fazla bir olay olmadı. 9 tane adli tahkikata sebep olacak küçük çaplı kavga meydana geldi. Hastaneye düşen kimse yok.” dedi.

Vali Yıldırım, "Sahil Güvenlik Komutanlığı devriyelerini sürdürüyor. 117 saat deniz devriyesi yapıldı. Bin 21 adet, tekne, balıkçı teknesi, gemi ve balık çiftlikleri kontrol edildi. Eksiklikler nedeniyle 140 Bin TL ceza kesilmiş 22 şahıs hakkında işlem yapıldı." dedi.

Vali Yıldırım'ın açıklamalarıyla sona eren raporda şu ifadeler yer aldı:

"Trabzon’umuz, doğası ve tarihi ile kültürel zenginlikleri ile en yaşanılabilir iller arasında yer alıyor. Huzur ve güven açısından oldukça iyi durumdayız. Münferit olaylar oluyor ancak tüm güvenlik birimlerimizle bu olayları en aza indirmek ve mümkünse hiç yaşanmamasını temin etmek için gayret gösteriyoruz. Trabzon huzurun ve güvenin şehridir. Bu vesile ile bütün hemşerilerimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bütün günlerinizin bayram tadında olmasını temenni ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber