Trabzon’u Avrupa’da temsil edecekler! Minik sporculardan büyük başarı

Trabzon Yıldızları Spor Kulübü, Uşak’ta yapılan Türkiye şampiyonasında dereceye giren Trabzonlu minikler Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecekler.

Trabzon’u Avrupa’da temsil edecekler! Minik sporculardan büyük başarı

Trabzon Yıldızları Spor Kulübü sporcuları, Spor Toto 2024 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda büyük başarı elde etti. 34 kg kategorisinde Kuzey Ocak üçüncü olurken, 40 kg kategorisinde Buğlem Kalyoncu ikinci olarak dereceye girdi.

trabzonlu-mikler-1.jpg

Bu genç sporcular, 28 - 29 Haziran tarihlerinde Makedonya'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Trabzon’u ve ülkemizi temsil edecekler.

trabzonlu-mikler-2.jpg

Akçaabat'ın gururları olan bu sporcular, Trabzon’u ve Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek olmanın heyecanını yaşayacaklar.

trabzonlu-minik-2.jpg​​​​​​​

Antrenör Bayram Çelik, çocukların daha sağlıklı ve başarılı bireyler olabilmeleri için mutlaka spora yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, "Günümüzün en tehlikeli araçları olan cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi sosyal medya araçlarının daha çok hayatımıza girmesi ile çocuklar spordan uzak, hareketsiz bir yaşam eğilimine girmiş durumdadır. Oysa spor yapmak çocuğun fiziksel gelişimine katkı sağladığı gibi psikolojik ve sosyal gelişimine de büyük katkı sağlar. Egzersizlerin stresi azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır," dedi.

trabzonlu-minik-1.jpg​​​​​​​

trabzonlu-mikler-5.jpg

trabzonlu-mikler-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler