UEFA Gençlik Ligi’nde finale yükselerek tarihi bir başarıya imza atan ve Avrupa ikincisi olan Trabzonspor U19 Takımı için Trabzon’da anlamlı bir kutlama programı düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bordo-mavili gençlerle Ganita’da düzenlenen moral yemeğinde bir araya geldi.
Etkinlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular yer aldı.
“Gözyaşlarınız Bizim Gururumuz Oldu”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gün içinde kortej eşliğinde şehir turu atan futbolcuları tebrik eden Başkan Ahmet Metin Genç, duygusal açıklamalarda bulundu.
Takımın gösterdiği mücadele ve karakterin tüm şehri gururlandırdığını vurgulayan Başkan Genç, “Bu anlamlı buluşmada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Arda’nın, Bora’nın maç sonrası döktüğü gözyaşları aslında hepimizin duygularının yansımasıydı. Hepiniz sahada olağanüstü bir inançla mücadele ettiniz. Bu gururu bize yaşattığınız için başta hocamız olmak üzere tüm teknik ekibe ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Katar Tatili Sözünü Tuttu
Genç futbolcuların Salzburg maçının ardından kendisinden istedikleri Katar tatiliyle ilgili sözünü de tutan Başkan Genç, “Bugün şehirde attığınız tur sembolikti ama inanıyorum ki çok yakında gerçek bir şampiyonluk turu da atacaksınız. O gün, soyunma odasında benden bir tatil istediniz. Şimdi o sözü yerine getiriyorum. Bu sadece bir ödül değil, aynı zamanda bu şehri temsil etmenin hatırası olarak sizde kalsın” dedi.
Bakan Uraloğlu: “Sizler Gönlümüzün Şampiyonusunuz”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise konuşmasında genç oyunculara duyduğu gururu dile getirerek, “Final maçına katılamasam da Inter karşılaşmasını yerinde izledim. Sahada gösterdiğiniz ruh ve mücadele ile hepimizi gururlandırdınız. Cumhurbaşkanımız da sizleri takip etti, tebrik etti. Belki kupayı alamadınız ama gönlümüzün şampiyonu oldunuz” diye konuştu.
“O Ruhu Yeniden Hissettik”
Trabzon’un geçmişte Liverpool ve Inter gibi devlere karşı elde ettiği galibiyetleri hatırlatan Bakan Uraloğlu, “O dönemlerde mahalledeki herkes tek yürek olurdu. O duyguyu sizlerle bir kez daha yaşadık. Trabzonspor’un tarihsel ruhunu yeniden canlandırdınız. Sizlere, hocalarınıza ve ailelerinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Zeyyat Kafkas: “Bu Daha Başlangıç”
Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas da yaptığı konuşmada sahada olduğu kadar saha dışında da katkı sağlayan tüm isimlere teşekkür ederek, “Bu hikâyede kahramanlarımızı artık tüm dünya tanıyor. Ancak görünmeyen kahramanlar da vardı. Sayın Bakanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, yöneticilerimiz ve teknik heyetimiz bu başarının ortaklarıdır. Oyuncularımıza da her zaman söyledim; bu bir kayıp değil, büyük bir öğrenme süreciydi” şeklinde konuştu.
Kaynak: