Samsun’da 22-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 21. Uluslararası Karadeniz Judo Şampiyonası’nda 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde Türkiye Şampiyonu olan sporcular, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı ziyaret etti.
Şampiyonanın ardından takım antrenörü, Dünya Şampiyonu Deniz Çağılcı ve Türkiye Judo Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Gökmen Kaptan ile birlikte belediyeye gelen sporcular, kupa ve madalyalarını Başkan Kaya’ya takdim ederek sağladığı destek için teşekkür etti.

BAŞKAN KAYA: “BİZLERİ GURURLANDIRDINIZ”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sporcuların elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Giderken derece alacağınızı söylemiştiniz ama beklentimizin de üzerine çıktınız. Sadece madalya almakla kalmadınız, takım halinde şampiyonluk kupasını da Trabzon’a getirdiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacak ve tüm Türkiye’nin gururu olacaksınız” dedi.

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ”
Gençlerin ve özellikle kız çocuklarının spora yönlendirilmesinin önemine değinen Kaya, “Kadınların sporda aktif rol almasını çok önemsiyoruz. Belediyemizin bünyesinde tek spor takımımız kadın hentbol takımı. Gençlerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görüyoruz. Bizim görevimiz de her alanda onların yanında olmak ve desteklemektir” ifadelerini kullandı.
ANTRENÖRDEN TEŞEKKÜR
Sporcuların antrenörü Deniz Çağılcı ise elde edilen başarıda belediyenin katkısının büyük olduğunu belirterek, “Sporcularımız özveriyle çalıştı ama verilen destekler çok önemliydi. Başkanımızın katkısı bizim için kıymetliydi, teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: