Trabzonlu öğretmen ve usta öğreticilere dijital teknoloji eğitimi

Trabzonlu öğretmen ve usta öğreticiler dijital teknoloji eğitimleri aldı

Trabzonlu öğretmen ve usta öğreticilere dijital teknoloji eğitimi

Trabzon'da öğretmen ve usta öğreticilere dijital becerilerin geliştirilmesi konusunda eğitim verildi.

Hollanda ve İtalya da bulunan eğitim kurumlarında "Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projesi" kapsamında toplamda 14 öğretmen ve usta öğreticiye dijital materyallerin geliştirilmesi ve dijital teknolojilerin kullanılması konusunda bilgiler verildi.

Derslerde kullanılan web araçlarını ve sosyal medya kullanım seçeneklerini gözlemleyen öğretmen ve usta öğretici, ölçme ve değerlendirme çalışmaları yaparken süreçte kullanılan dijital ölçme araçları konularında tecrübe paylaşımları da yaptı.

İtalya ve Hollanda'da ki öğretmen ve usta öğreticilerinde projeye dahil olmasıyla yurt dışı ortaklarıyla fiziki ortam yeniliklerini inceleyerek kurs ortamlarında yeni düzenlemeler yaptılar.

Yaklaşık 14 ay süren proje sonunda öğretmen ve usta öğreticiler, eğitimlerde dijital yeterliliğin geliştirilmesinin önemi hakkında farkındalık oluştururken, dijital araçları kullanma becerilerini de geliştirdiler. Eğitim sonunda da katılımcılara sertifikaları verildi.

Dijital beceriler konusunda yurt dışında alınan kurs ve işbaşı gözlem faaliyetleri sonrası dijital teknolojileri kullanabilen öğretmen ve usta öğreticiler, eğitimci sayısını arttırarak verilen eğitimin kalitesini artırarak, bulunduğu bölgede öncü kurum olarak AB düzeyinde eğitim faaliyetleri verebilmeyi hedefliyor.

trabzonlu-ogretmen-ve-usta-ogreticilere-dijital-teknoloji-egitimi.jpeg

trabzonlu-ogretmen-ve-usta-ogreticilere-dijital-teknoloji-egitimi.webp

trabzonlu-ogretmen-ve-usta-ogreticilere-dijital-teknoloji-egitimi-001.webp

trabzonlu-ogretmen-ve-usta-ogreticilere-dijital-teknoloji-egitimi-001.jpeg

trabzonlu-ogretmen-ve-usta-ogreticilere-dijital-teknoloji-egitimi-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler