Trabzonlu genç kurtarılamadı, organları umut oldu

Trabzon'da boğulan gencin organları bağışlandı

Trabzonlu genç kurtarılamadı, organları umut oldu

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Arsin ilçesinde 3 Ekim'de suda boğulma tehlikesi geçiren 21 yaşındaki Zeynel Yeşilyurt, kaldırıldığı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm mühdalalelere rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Bu gelişme üzerine ailesi Zeynel Yeşilyurt'un organlarını bağışladı. Yeşilyurt'un organları 4 hastaya umut oldu.

Hastaneden yapılan bilgilendirmeye göre  Trabzon'un bağlı olduğu Samsun Bölge Koordinasyon merkezi koordinesi ile ilgili hastaneye gelen organ çıkarım ekipleri tarafından Zeynel Yeşilyurt’an alınan organlar, organ bekleyen dört kişiye nakil edildi . Sağlık Bakanlığı’nın temin etmiş olduğu araçlar ile alınan kalp İstanbul Kartal Koşu yolu E.A Hastanesindeki hastaya , karaciğer Samsun’da nakil bekleyen bir hastaya başarı ile nakil edildi. Bağışlanan böbrekler ise İstanbul Cerrahpaşa'da ve KTÜ’de nakil bekleyen hastalara nakil edildi.

Trabzonlu genç kurtarılamadı, organları umut oldu

Hastaneden yapılan açıklamada da vakada görev alan tüm yetkililere teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi;

Beyin ölümü tespitinde emeği geçen beyin ölümü tespitini yapan nöroloji doktoru Uzm.Dr. Adnan Pekşen ve Yoğun Bakım Uzm. Dr Davut Aydın , hemşire Nefharet Kargı ,hemşire Gülşen Eraydın yoğun bakım ve ameliythane ekibine, hastane organ nakil Koordinatörleri anestezi doktoru, Uzm.Dr. Selma Özkan ve hemşire Nurkan Mert Şahin’e tüm hastane yönetimine, organ nakil sürecinde desteklerinden dolayı hastane başhekimi Prof.Dr Süleyman Türedi’ye ve yönetimine, adli süreçte destekleri ile sürecin devamında büyük katkıları olan Trabzon Başsavcılığına ve katkılarından dolayı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Trabzon İl Koordinatörü Op.Dr.Yavuz Çakıroğlu'na teşekkür ediyoruz. T.C S.B.Ü Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi ve yönetimi olarak; Zeynel Yeşilyurt'a da Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diler, organ bağışında göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı organ bekleyen dört vatandaşımıza umut ışığı olan ailesine şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler