Trabzonlu bilim insanı hayatını kaybetti

Trabzon Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Mehmet Okutan hayatını kaybetti.

Trabzonlu bilim insanı hayatını kaybetti

Trabzon Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Mehmet Okutan hayatını kaybetti.

Trabzon Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde görev yapan, Doç. Dr. Mehmet Okutan geçirdiği kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybetti.

Okutan'ın cenazesi yarın öğle namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nde kılınacak. Ardından da Çaykara Yeşilalan Mahallesi'inde toprağa verilecek.

DOÇ. DR. MEHMET OKUTAN KİMDİR?

1956 Yılında Çaykara´da doğdu. İlk ve ortaokulu Çaykara´da, liseyi Rize´de bitirdi. Yükse öğrenimini Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü´nde 1977 yılında bitirdi.

Aynı yıl Çaykara İmam-Hatip Lisesi´nde Stajyer Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı.

1982 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi´nde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Ve Ekonomisi Anabilim Dalı´nda lisans tamamladı.

1977-1985 yılları arasında çeşitli ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. 1985 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü´nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde Okul Müdürlerinin İnsan İlişkileri Yeterlikleri? konulu tezi ile yüksek lisans derecesi alarak, aynı yıl görev yaptığı bölümün öğretim görevliliğine atandı.

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde İlkokullarda Kurum Teftişinin Değerlendirilmesi konulu tezi ile Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı´nda doktora derecesi aldı. Evli ve1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler