Trabzonlu başhekim ellinde şehit olan askerin mezarını ziyaret etti

Trabzonlu şehit Bahattin Baştan'a Şehit düştüğü Siirt Devlet hastanesinde son müdahaleyi yapan Trabzonlu Doktor Şeyda Kayhan, Şehit Bahattin Baştan'ın mezarını ziyaret etti.

Trabzonlu başhekim ellinde şehit olan askerin mezarını ziyaret etti

Trabzonlu Uzman Çavuş Bahattin Baştan, Siirt’in Eruh ilçesinde 19 haziran tarihinde  PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanmış ve Siirt Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Ancak burada doktorların yaptığı tüm müdahaleler sonuç vermemiş ve şehit olmuştu. 

Yaralı askeri kurtarmak için büyük uğraş veren doktorlardan biri de o dönemde Siirt Devlet Hastanesinin başhekimliği yapan Trabzonlu başarılı doktor Şeyda Kayhan’dı. Aynı zamanda şehit askerin hemşerisi de olan Kayhan, son anlarında hayata döndürmeye çalıştıkları ancak gözleri önünde şehit olan yaralı askeri unutmadı. Bayram tatili için atandığı Aydın’dan Trabzon’a gelen Başhekim Şehit askeri unutmadı. Başhekim ayağının tozuyla geldiği memleketinde Düzköy ilçesinde bulunan şehidin mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Trabzonlu başhekim ellinde şehit olan askerin mezarını ziyaret ettiANNESİYLE BİRLİKTE AĞLADI

Doktor Kayhan, yaşadığı acıyı Sosyal medya hesabından’ şu satırlarla paylaştı;

"Bahattin’i Siirt’te kaybedişimizin, ellerimizden kayıp gidişinin 52.günü, Trabzon Düzköy’de Taşocağı Köyüne gittim. Siirt’ten arkadaşlarının selamlarını, tanıyan tanımayanların dualarını getirdim ona. Anacığının elini öpmeye; ondan, ablalarından abilerinden helallik istemek için al bayraklarla donatılmış evlerine çıktım sonra. ‘Bahattin’e müdahale eden doktor hanım geldi’ dediler; şehit anasının sesi, ağıdı göğü tuttu. Dakikalarca sarıldı, ağladı ağladık. Kaç kez ‘İçim yanıyor’ dediyse benim o kadar içim dağlandı."

SİİRT’İ UNUTMADI
 
Kayhan, “2 yılım güneydoğuda Siirt’te geçti. Hem de ne 2yıl. Gerçekten işe yaradığımı, bu ilke için, memleket için güzel işler başardığımı, ‘vatani görev’ denen şeyin bir benzerini yaptığımı hissettim hergün. Sonra bitti ve ben sudan çıkmış balığa döndüm. Oralarda bambaşka bir dünya var, orada bambaşka bir mücadele var. O dağlarda evlatların, oğulların kanı var. Unutmayın, her gün hatırlayın. Bahattinleri, Emre Gök’leri, Ferhat Gözen’leri. Binlerce şehidimizi. Bugün ve her gün bütün dualar onlara olsun" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT EŞTEN DUYGUSAL YORUM

Başhekim Kayhan’ın soysal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kısıklı'da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçak da duygusal bur yorum yazdı. Acılı eş ve anne, "Kıymetli Şeydacım iki gün nedir ki anne için tam 764 gün oldu abdullahın gidişi sen doktorsun bilirsin biz karnımıza düştüğü günden itibaren kucağımıza almak içinde gün sayarız. Şimdi ise kucağımızdan alınalı kaç gün olduğunu sayıyoruz. O anneye 52 dakika gibi geliyordur. İnan bana çünkü ben ağababasını yaşıyorum kuzum” dedi.

Trabzonlu başhekim ellinde şehit olan askerin mezarını ziyaret etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber