Trabzonlu babanın büyük gururu

Oğlu ‘Dünyanın en etkili Bilim İnsanları’ arasına girdi..O 60 yıldır denize açılıyor.. Ali Osman Kavzoğlu: Bazen çocuklarıma derim "Ben ölürsem mezar taşıma dinlenmeyen adam" yazın

Trabzonlu babanın büyük gururu

KTÜ Harita Mühendisliği'nden mezun olan, araştırma görevlisi olduğu dönemde yurt dışına giden Prof Dr Taşkın Kavzoğlu, Türkiye’de Harita Mühendisliği alanında ‘Dünyanın en etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeyi başardı.

Türkiye’de Harita Mühendisliği alanında sadece Prof Dr Taşkın Kavzoğlu, listeye girdi. Aynı zamanda 2015 yılında ‘Türkiye Bilimleri Akademisi (TÜBA) üyeliğine seçilmişti. 

Bunun gibi bir çok başarıya imza atan Taşkın Kavzoğlu, “Beni bu günlere balıkçılık yaparak getiren ve halen daha Faroz balıkçı barınağından denize açılarak teknesinde ekmeğini kazanan babama teşekkür ederim” demişti.

İşte teşekkür ettiği çatlak elleriyle ağ saran babası Ali Osman Kavzoğlu'nu Haber61 Genel Yayın Müdürü Levent Ustabaşı buldu.

Trabzonlu babanın büyük gururu

73 yaşındaki Ali Osman Taşkın, gerçekten de teknesiyle her sabah denize açılıyor.

Halen daha ilk denize açıldığı zindelikte, enerjide..

Oğlu Taşkın Kavzoğlu’nu tebrik ettin mi sorusuna gözleri dolarak, “Oldu 3-4 gün oldu öğreneli. Seni yanaklarından öperim. Seninle gurur duyuyorum dedim.” dedi.

Ali Osman Taşkın, “4 tane oğlum var. Hepsini bu tekneyle okuttum. Ben köy hizmetlerinde çalışırken boş zamanlarım yoktu. Bir defa dinlenmiş değilim. Bazen çocuklarıma derim ki; ben ölürsem mezar taşıma dinlenmeyen adam yazın.” İfadelerini kullandı. 

Ali Osman Taşkın’ın 4 oğlundan Taşkın Kavzoğlu’nu tanıdınız. 
Diğerleri Coşkun Kavzoğlu İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirdi Makine Mühendisi.
Yasin Kavzoğlu KTÜ mezunu Harita Mühendisi, 
Adem Kavzoğlu KTÜ mezunu Elektrik ve Elektronik Mühendisi oldu.

Haber61 Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Trabzonlu babanın büyük gururu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber