Trabzon'dan önemli uyarı: Bacaları mutlaka temizleyin

Trabzon'da 15 yıldır temizlenmeyen bacadan 4 el arabası kurum çıktı

Trabzon'dan önemli uyarı: Bacaları mutlaka temizleyin

Konut ve işyerlerinde gerek kalorifer gerekse soba bacalarının periyodik olarak temizletilmesinin öncelikle can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirten İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerinden korunmak ve yangınların önüne geçmek için bacalarını temizletmesi konusunda uyardı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların genellikle bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğine dikkat çekti.

Baca yangınlarından ve zehirlenmelerden korunmak için sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve yılda en az iki defa yetkili kişilere temizlettirilmesi, odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı takdirde, borular ayda bir, bacalar ise iki ayda bir temizleneceği vurgusu yapıldı. Bacaların temizliğinden bina sahibi ve yöneticilerin sorumlu olduğu vurgulandı.

Ayrıca yaklaşık 15 yıldır baca temizliği yapılmamış bir binada gerçekleştirilen temizleme çalışmasının da görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde baca temizliğinde yaklaşık 4 el arabası kurum çıkarıldığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler