Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimledi

TEKNOFEST 'te geliştirdikleri proje ile şampiyon olan öğrenciler, Trabzon'da projelerini yakından deneyimleyerek bilgi aldılar.

Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimledi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST 'teki yarışmada geliştirdikleri Taşkın Erken Uyarı Sistemi (TEUS) ile birinci olan Edirneli öğrenciler, Trabzon’da projelerini yakından deneyimle fırsatını buldu.

Geliştirdikleri proje ile birinci olan öğrenciler, Trabzon’da taşkın erken uyarı sistemlerini arazide deneyimlemeleri için, DSİ tarafından misafir edildi.

Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimlediYarışma birincileri, Umut Alp, İsmail Baran Köroğlu ve Ali Tuna Oral, öğretmenleri Sultan Girgin ve Belkıs Mıhcı ile Trabzon’a gelerek projelerine dair sunum yaptı. DSİ tarafından bölgede ilk kez uygulanan proje ile taşkın erken uyarı sistemlerini yerinde inceleyerek, sistemin çalışma prensipleri hakkında bilgi aldılar.

Taşkın Müzesini ziyaret eden öğrenciler, taşkınların oluş biçimi ve alınması gereken tedbirlere yönelik önemli bilgiler edindiler. Öğrenciler daha sonra, DSİ Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Hamdi Zihni eşliğinde, insansız hava araçlarını ve uçağı yerinde inceleyerek, teknolojik altyapı ve İHA’lara dair şube çalışanlarının tecrübelerini dinlediler.

Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimlediÖğrenciler taşkınlarda aktif olarak kullanılan TEUS’ların özellikle radar sensörüne yoğun ilgi gösterdiler.

Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Rahime Ustasüleyman eşliğinde Çambaşı HES tesisinde incelemelerde bulundular ve HES’lerin çalışma prensiplerine dair önemli bilgiler edindiler.

Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimledi

Üç gün süren programın ardından TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, öğrencilere vermiş olduğu destek ve katkılarından ötürü DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’a hediye takdim etti.

Trabzon'dan öncü uygulama! TEKNOFEST şampiyonları projelerini yerinde deneyimledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber