Trabzon'daki turizm atağı rahatsızlık yaratmıştı! Sert sözlerle tepki gösterdi

Samsun cephesinden Trabzon turizmine yönelik yapılan açıklamalara yanıt geldi.

Trabzon'daki turizm atağı rahatsızlık yaratmıştı! Sert sözlerle tepki gösterdi

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği(OTSAD) Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Kırk’ın Trabzon turizmini hedef alan açıklamalarına sert yanıt geldi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Kırk’ın Trabzon turizmi ile ilgili sözlerine tepki göstererek "özür dilesin" çağrısında bulundu.

"Bu sözlerin altından kalkamaz"

OTSAD Başkanı Kırk’ın açıklamalarını eleştiren Kantarcı, “Birçok sey demiş, haddini aşan, hakaret içerikli açıklamalar da var. Trabzon'da Arap turistlere yönelik ırkçı davranışlar var demiş. Aklı başında insan ülkemizin hiçbir şehri için böyle bir şey söylemez. Çıksın özrünü dilesin, yarın öbür gün bu sözlerin altından kalkamaz. Samsun’daki turizmcilerin, meslektaşlarımızın veya başka birilerinin ilgisini çekmek için bir şeyler söylemiş olabilir. Yaptığı açıklamaları değersiz ve yanlış buluyorum. Söylediklerinin birçoğu tutarlı değil. Ne destinasyonlara gelen turist sayısı ne de sefer sayısı onun söylediği gibi istedim olduyla beraber olmuyor. Keşke bütün Karadeniz Bölgemiz Orta Doğu pazarından çok daha fazla pay alsa. Sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz değil, Orta ve Batı Karadeniz de bu turizm hareketliliği daha fazla artsa. O şahsın popüler olmak, gündeme gelmek için bu şekilde açıklamalar yapması, bir destinasyonu, Trabzon'u, Uzungöl'ü kötülemesi doğru değil.” dedi.

trabzondaki-turizm-hamlesi-samsunu-kiskandirdi-1.jpg

"Çıksın özür dilesin"

Başkan Kantarcı, “Hüseyin Kırk seyahat acentası sahibi, yani TÜRSAB üyesi, aynı zamanda dernek başkanı. Başka yönleri de var , detayına girmiyorum! Orta Doğu pazarına çalışan bir acenta veya dernek başkanı olmak, ülkemizin dört bir yanındaki farklı destinasyonların kendine özgü özelliklerini, turizm hareketliliklerini, dinamiklerini ve her şeyini bileceksin anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz aylarda Trabzon’a gelmiş. Gittikten sonra geldiğinden haberimiz oldu. Yine tuhaf açıklamalarda bulunmuştu. Bu yaptığı açıklamalar yanlış, gereksiz. Haddini aşan, hakaret içerikli açıklamaları var. Trabzon'da Arap turistlere yönelik ırkçı davranışlar var demiş. Çıksın özrünü dilesin, yarın öbür gün bu sözlerin altından kalkamaz!" dedi.

"Söylediklerinin birçoğu tutarlı değil"

Popüler olmak adına bu tür açıklamaların yapılmasına gerek olmadığını kaydeden Kantarcı, "Samsun’daki turizmcilerin, meslektaşlarımızın veya başkalarının ilgisini çekmek için bir şeyler söylemiş olabilir. Bölgelerimizde Ortadoğu pazarında da çok yoğun çalışan ve başarılı meslektaşlarımız var, Samsun'da, Trabzon'da, Rize'de, tüm bölgede donanımlı meslektaşlarımız var. Hangi destinasyona neden daha fazla turist geldiğini, Orta Doğu turizmden daha fazla nasıl pay alınması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Gerek il bazında gerek seyahat acentaları bazında bütün üyelerimiz ve paydaşlarımızın çalışmaları var. Kendisinin yaptığı açıklamaları değersiz buluyorum. Söylediklerinin birçoğu tutarlı değil. Ne destinasyonlara giden turist sayısı ne de sefer sayısı onun söylediği gibi istedim olduyla beraber olmuyor. Tüm Karadeniz Bölgemizin Orta Doğu pazarından çok daha fazla pay alması, turizm hareketliliğinin çok daha fazla olması hepimizin temennisi. Popüler olmak, gündeme gelmek için böyle açıklamalar yapması doğru değil. Şimdilik yanlış olarak değerlendirdiğimiz açıklamaları için kısa süre içinde çıksın özür dilesin” ifadelerini kullandı.

volkan-kantarci.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber