Trabzon’daki düğün faciasında mahkeme sahada

Trabzon’un Çaykara ilçesinde düğünde yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada, olay yerinde keşif gerçekleştirildi.
Trabzon’daki düğün faciasında mahkeme sahada

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Taşkıran Mahallesi’nde 21 Ağustos 2025’te bir düğünde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin davada, mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı.

MAHKEME KEŞİF KARARI ALMIŞTI
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 19 Şubat 2026 tarihli ilk duruşmasında çok sayıda tanık dinlenmiş, mahkeme heyeti keşif yapılmasına karar vermişti. Aynı duruşmada sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedilmişti.

trabzondaki-dugun-faciasinda-mahkeme-sahada

SANIKLAR PİŞMAN OLDUKLARINI SÖYLEDİ
Duruşmaya Espiye Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS sistemiyle katılan Özel Harekât Polisi Yunus Emre Bahadır ile amcası Metin Bahadır, pişman olduklarını ifade etmişti.

Sanık Yunus Emre Bahadır, savunmasında, "Bilerek isteyerek böyle bir eylem yapmadık Toprağa doğru ateş ettim. Toprağa attığımız görüyordum. Sonra bağrışmalar olmuştu. Olay yerinde iki kişinin yattığını görmüştüm. Kimin kurşunuyla ölümün gerçekleştiğini bilmiyorum. Ben kasten böyle bir suç işlemedim. Çok pişmanım. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" demişti.

“MAĞDUR TARAFTAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Sanık Metin Bahadır ise duruşmada, "Ben öncelikle aile büyüğü olarak meydana gelen olaydan dolayı mağdur taraftan özür diliyorum, onların aflarını istiyorum. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Gerçekten böyle bir şey olsun istemezdim. Ölen kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Böyle bir şeyi hiç istemezdik. Ölüm ya da yaralanmanın kimin silahından çıktığına dair bilgim yok. Ciddi sağlık sorunlarım var. 7 kronik sağlık sorunum var. Sağlık durumum cezaevinde kalmaya elverişli değil, tahliyesi talep ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI
Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda bugün olay yerinde keşif gerçekleştirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan incelemede, olayın meydana geldiği evin önünde detaylı değerlendirme yapıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.