Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası temel atma töreni gerçekleştirildi.

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Trabzon’un Yomra ilçesinde Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın hizmet binası için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yomra Vakfı Hizmet Binası temel atma törenine Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz, Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, Yomra Vakfı Kurucu Başkanı Rahmi Boran, AK Parti Yomra ilçe Başkanı Abdülkadir Özdemir ve davetliler katıldı.

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı Yoğun bir katılımın sağlandığı temel atma töreninde konuşan Vakıf Başkanı Yüksel Ayaz hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Ayaz, ”Vakfımız 1998 yılında kurucular kurulunun oluşturduğu başkanlıkla beraber Rahmi Boran Başkanım önderliğinde kuruldu. Bizler göreve geldikten sonra Yomra Vakfımıza bir hizmet binası kazandıralım istedik. Bana ön görüler sağlayan Ahmet Adanur Başkanımı rahmetle anıyorum. Yomra Vakfı Binamız 230 metrekare kapalı alanı olan toplamda yaklaşık 700-800 metrekare alan üzerinde kurulmuş olacak. 60 metrekarelik toplantı salonumuz olacak. İdari ve karşılama bölümlerimiz, mutfağımız olacak. 10 araçlık bir otopark ve sosyal alanımız olacak. Hedefimiz 4-5 ay içinde burayı tamamlamış olmak. Trabzon ve Yomra bağlantısı kurmak ve sosyal etkinliklerin Yomra’ya ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Geçmiş dönemde başkanlık yapmış tüm herkese teşekkür ediyorum. Bu vakıf 25 yıllık. Çok hizmetler yapmış. Özverili çalışmalar yapan herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık ise, ”Vakıf kavramı köklü medeniyet oluşturan bir kavramdır. Hayatın her anlamını düzenleyen kurumlardır. Bu geleneğin devamı geliyor. 25 yıl önce o tohumu ektiler. Yomralı olarak teşekkür ediyorum. Hizmet Binası önemli. Vakıflar kurumsallaşmaya dönük olgulardır. Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfımızın yeni mekânı burası olacak. Kurumsallaşmanın en önemli temsili mekândır. Sosyal ve iletişim anlamında da çok faydalı olacaktır.” dedi.

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, hizmet binasının öneminden bahsederken “Yomra, siyasi ve sosyal farklılıkları bir kenarda bırakarak burada tek vücut olarak bulunuyor. İnşallah Yomra Vakfı bu birliktelikleri fazlalaştıracaktır. Yomralılar bir amaç uğruna bu vakfı kurmuşlar iyi ki kurmuşlar. Bugün olsa süreç çok zor olurdu. Trabzon’da vakfı olan ilçe sayısı da az. Doğal olarak başka ilçelerdeki vakıflarda yapılan etkinlikleri gördüğümüz zaman kendi aramızda hareketlenmemiz gerektiği konusunda çok istişarelerimiz oldu. 4 yıl önce bu temelin atılmış olması gerekiyordu, geç kaldık. Bu vakfı yaşatacağız. Mekânın olması önemli, kalıcı olmalı. Yomralıların siyasi ve sosyal konularda vakıfta buluşup konuşma şansları olmalıdır. Bunu daha iyi sağlayacağız. Bu vakıf faydalı olacaktır, inanıyorum. Bu alan Yomra halkınındır.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Trabzon’da Yomra Vakfı Hizmet Binası için temeller atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler