Trabzon’da yol çalışmaları trafiği yavaşlattı: Tek şerit uygulaması
Trabzon merkez, ilçeler ve Trabzon’u çevre illere bağlayan ana arterlerde yol yapım, genişletme, bakım-onarım ve heyelan çalışmaları nedeniyle sürücüler kontrollü geçişlere yönlendiriliyor. Bazı kesimlerde ise trafik kısa sürelerle ulaşıma kapatılarak servis yollarından veriliyor.
Trabzon’da öne çıkan yol çalışmaları
Trabzon şehir geçişi ve ilçelerde birçok noktada çalışmalar devam ediyor:
Beşikdüzü–Trabzon yolunda Akyazı Tüneli içindeki Beşirli Aç-Kapa Tüneli, 10 Şubat 2026 günü 09.00–17.00 saatleri arasında bakım-onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacak. Ulaşım Beşirli semt bağlantısından servis yolu şeklinde sağlanacak.
Akçaabat şehir geçişinde (42–44. km) yaya kaldırımı yapım çalışmaları nedeniyle Akçaabat–Trabzon yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.
Trabzon–Rize yolunun Araklı Yalıboyu mevkiinde yaya üst geçidi montajı nedeniyle her iki yönde trafik kontrollü sağlanıyor.
Trabzon–Rize yolunun 31–32. km’leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle Rize yönü trafiğe kapatıldı, ulaşım karşı yönden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.
Trabzon şehir geçişinde Kemik Hastanesi Kavşağı’nda yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik servis yoluna yönlendiriliyor.
Arsin–Araklı ayrımı Atayurt yolu, Yalıncak–Çağlayan–Bulak yolu, Yeşilova–Esiroğlu yolu, Şalpazarı Sisdağı yolu, Akçaabat–Düzköy yolu, Beşikdüzü–Şalpazarı–İskenderli yolu ve Söğütlü–Yıldızlı yolu üzerinde yol yapım ve genişletme çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Vakfıkebir Organize Sanayi yolu trafiğe kapalı olup ulaşım servis yolundan veriliyor.
Trabzon–Maçka yolu üzerinde kablo ve mekanik tesisat montajı nedeniyle her iki yönde kontrollü geçiş uygulanıyor.
Of–Çaykara yolunda yol yapım çalışmaları nedeniyle Çaykara yönünde trafik iki yönlü olarak veriliyor. Ayrıca Soğanlı Geçidi mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.
Trabzon’u çevre illere bağlayan yollarda da kısıtlamalar var
Trabzon’un Giresun, Rize ve Artvin bağlantılı yollarında da benzer uygulamalar sürüyor:
Ordu–Giresun İl Sınırı, Piraziz, Tirebolu, Görele ve Doğankent güzergahlarında yol yapım, üstyapı yenileme ve yol boyu gelişim çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten veya karşı yönden iki yönlü olarak sağlanıyor.
Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Hemşin ve Çamlıhemşin yollarında yol yapım ve bakım çalışmaları sebebiyle kontrollü geçiş uygulanıyor.
Artvin, Yusufeli, Şavşat, Borçka ve Hopa çevresinde ise heyelanlar ve devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle bazı kesimlerde trafik servis yollarına yönlendiriliyor.
Kaynak:karayolları genel müdürlüğü