Trabzon’da Yeşiltepe İlkokulu’ndan örnek proje

Trabzon’da Yeşiltepe İlkokulu örnek bir proje gerçekleştirdi.

Trabzon’da Yeşiltepe İlkokulu’ndan örnek proje

Trabzon’da Yeşiltepe İlkokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen Eğitim Yıldızları HOPO proje yarışması kapsamında "Kitaplara Ses Ol" sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Yeşiltepe İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve Okul Aile Birliği ile paydaş okullar Ata İlkokulu, Piri Reis İlkokulu ve İşitme Engelliler İlkokulu’nun birlikte yürüttüğü projede, öğrenciler görme engelli akranlarını anlamak, empati kurmak ve yardımcı olmak adına kendi sesleriyle en çok sevdikleri kitapları okuyup ses kaydını aldılar.

Alınan bu ses kayıtları Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi Kütüphanesine, Millet Kütüphanesine, Görme ve İşitme Engelliler Okuluna ve Türkiye'de tek olan Gelibolu Görme Engelliler İlk ve Ortaokuluna materyal olarak gönderildi.

PROJEYİ YÜRÜYÜŞLE TANITTILAR

Yeşiltepe İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri eşliğinde projeyi tanıtmak amacıyla ellerinde pankartlar ve söyledikleri sloganlarla Uzunsokak’tan Atatürk Alanında bulunan Atatürk anıtına kadar yürüdüler. Burada toplanan öğrenciler daha sonra projeyi anlatan bir açıklama okudular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber