Trabzon’da Yeniköy-Uğurlu yolunda yıkılan istinat duvarı için açıklama geldi! Yol ne zaman tamamlanacak?

Trabzon’da genişleme çalışması yapılan yolda yıkılan istinat duvarı ile ilgili yüklenici firmadan açıklama geldi.

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Yeniköy – Uğurlu yolundaki çalışmada yapılan istinat duvarının yıkılması ile ilgili yüklenici firmadan açıklama geldi.

Haber61’e açıklamalarda bulunan Yüklenici Firma Aydın Yol Yapı sorumlusu Sezgin Aydın, istinat duvarının yıkılması ile ilgili olarak bölgenin aşırı sulu bir bölge olmasından kaynaklandığını söyledi. Aydın, yıkılan duvarın yaklaşık 100 metre kadar üst kısmında toprakta çatlaklar olduğunu ve toprağın aşırı derecede su içerdiğini belirtti.

trabzonda-yenikoy-ugurlu-yolunda-yikilan-istinat-duvari-icin-aciklama-geldi-yol-ne-zaman-tamamlanacak.png

YOLUN YAPILMASI NEDEN UZADI?

Yolun yapımının uzaması ile ilgilide konuşan Sezgin Aydın, kamulaştırma sürecinde bazı vatandaşların mahkemeye gittiği ve paralarını almalarına rağmen mahkeme süreci tamamlanmadan, araziye girilmesine izin vermeyişleri sürecin uzamasındaki ana etken olduğunu vurguladı.

YOL NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Yolun ne zaman tamamlanacağını sorduğumuz sezgin Aydın, “yolun Yeniköy kısmı olan 0-2 km arasını yılsonuna kalmadan bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlar bizlere yardımcı olursa anlayış gösterirse, herkes bedeli neyse alır. Uğurlu kısmı olan 2 km ile 3.2 km arasını da seneye bitirmeye planlıyoruz.” dedi.

trabzonda-yenikoy-ugurlu-yolunda-yikilan-istinat-duvari-icin-aciklama-geldi-yol-ne-zaman-tamamlanacak.jpeg

Sezgin Aydın’ın açıklamaları şu şekilde;

“AŞIRI DERECEDE HEYELANLI BÖLGE”

2016 yılında ihalesi yapılmış olup, kamulaştırılması olmayan bir durumda idi burası. Geçilen haberde, vatandaşlarımızın her ne kadar Ruslar tarafından 1 yılda bitirilip kamu kurumu tarafından 10 yılda bitirilemeyen nedenlerin ortaya atıldığını gördük. Şimdi belki vatandaş kendine göre haklı olabilir ama bir de işin yapılış aşamasındaki zorluklarından haberleri olmadığından bize burada vatandaşların kamulaştırmada yardımcı olmadıklarından, işin başlangıcında belirli bir kilometre aşamasına gelindikten sonra aşırı derece heyelanın olduğunu ve arazinin çatladığından ve arazinin sulu oluşundan ötürü aksamalar meydana geldi. Gecikmeler oldu.

trabzonda-yenikoy-ugurlu-yolunda-yikilan-istinat-duvari-icin-aciklama-geldi-yol-ne-zaman-tamamlanacak-001.jpeg

DUVAR NEDEN YIKILDI?

Vadide, yolun güzergâhında arazinin heyelanlı bir bölge oluşu bizi zorladı. Zaman zaman yarılmalar çatlamalar oldu. Yıkılan duvarın olduğu yere gelecek olursak, orada zaten araziyi 2 kere kazdık. Kazdıkça üstü geldi. Belki de bu durum görmezlikten gelindi. Su birikintisi oluştu. Bu durumla mücadele verdik. Duvarın çökme sebebi tamamen arazinin sulu oluşudur. Raporlar ve deney sonuçları elimizde. Gerektiğinde ibraz ederiz. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ARGE’den 72 metre sondaj vurduk. Zemin bulunamadı. Yoğun bir su kütlesi, akışı olduğu tespit edildi. Burada sürekli denetimler yaptık herkes görevini yerine getirdi. Olay arazinin yapısıyla alakalı.

“KAMULAŞTIRMA SORUNLARI SÜRECİ UZATTI”

Vatandaşların kamulaştırma bedelleri ödendiği halde birçoğu bedelin az olduğu, kimin mahkemeye başvurup süreci uzattığını duyduk. Süreci uzatalım bedel artar belki düşünceleri, mahkeme bitmeden burada çalışılmasına müsaade etmemeleri, bahaneler üreterek süreci uzatmalarına sebep oldu. Burası özel idareye aitti. Sonradan karayolları ağına alındı. Bir an önce ihaleye çıkarıp kamulaştırma yapılıp uygun bir yol yapılsın düşüncesi ile ihale edildi. Sürecin uzamasını bende tasvip etmem. Maliyeti karşılaştırırsak baya fark var.

trabzonda-yenikoy-ugurlu-yolunda-yikilan-istinat-duvari-icin-aciklama-geldi-yol-ne-zaman-tamamlanacak-002.jpeg

“SENE SONUNA KALMADAN TAMAMLANACAK”

Yolun 0-2 km arası yılsonuna kalmadan bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlar bizlere yardımcı olursa anlayış gösterirse, herkes bedeli neyse alır. 2 km – 3.2 km arasını da seneye bitirmeye planlıyoruz.

“İLERLEYEN DÖNEMDE HEYELAN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Vatandaşa sıkıntı çıkacak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Buraya 45 metre yol altı, 30 metre yol üstü forekazık çalışması yapıldı. Yaklaşık 1 ay 40 gün forekazık çalışmaları yapıldı ve incelendi. İler ki dönemde bir heyelanın olacağını tahmin etmiyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler