Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

Trabzon’da yeni yapılan Gasilhane hizmete giriyor.

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

Trabzon’da cenaze işlemlerinin daha rahat ve düzenli şekilde yürütülmesini sağlayacak olan yeni Gasilhane’nin yapımı tamamlanırken önümüzdeki hafta içinde hizmete açılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni Gasilhane’de incelemelerde bulundu.

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

Başkan Zorluoğlu yaptığı açıklamada “hemşehrilerim iyi bilirler. Burası Moloz çöplüğü idi. Yıllarca şehrin merkezinde çöplük olarak, daha sora üstü kapatıldı ama yine o kötü görüntüden ve kötü binalardan kurtarılamayan bir bölgeydi. Biz buraya bir bütüncül plan yaptık. Pazarkapı Camisinin etrafının tamamını planladık. Bu alanda yaptığımız ve yapacağımız dokunuşlarla şehrin en önemli cazibe merkezi ve yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz. Bu caminin etrafında büyük bir meydan yapıyoruz. Hemen aşağıda doğudan batıya doğru gelirken Bilim Merkezi ve Planetaryum İnşaatımız devam ediyor. Onun yanında eskiden Rus pazarı, sonradan Avrasya pazarına dönüşen esnafımız için 350 dükkânlık büyük bir çarşı yapılıyor. Hemen o çarşının önünde de önümüzdeki günlerde bir kuyumcukent inşası başlayacak son aşamaya gelindi. Bu alanın en batı bölümüne bugün ziyaretini yaptığımız bu gasilhaneyi yaptık. Tamamlandı. Son derece modern. Trabzon’da çok ihtiyaç vardı. Bahçecik’teki alan hem ulaşımı zor, hem de bir caminin altına sıkışmış dar alanlardı. Cenaze sahiplerine ve cenazelere hizmet ederken zorlanıyor idik. Burada bu güzel tesisi bitirdik. Çok az bir yolu kaldı. O da tamamlanınca önümüzdeki hafta burayı resmi olarak ve fiilen hizmete açacağız.

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

GÜNDE 70’DEN FAZLA CENAZEYE HİZMET VEREBİLECEK

Burada aynı anda 6 cenazeye yıkama ve kefenleme hizmeti verebiliyoruz. Bu günde 70’den fazla cenazeye bu hizmeti verebileceğimiz anlamına geliyor. Trabzon’da uzun yıllar bu ihtiyacı giderecek kapasitesi var. Aynı zamanda buranın 15 kişilik cenaze içinde morg hizmeti var. Cenaze sahipleri için bekleyebilecekleri, bir takım ihtiyaçlarını giderebilecekleri çok daha medeni alanlar oluşturduk. Ekranlar üzerinden kolayca bilgilendirilebilecekleri mekanlar cenaze sahipleri için oluşturduk. Belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonra da mezarlık hizmetleri olarak devam ediyor. Biz de bu hizmeti çok önemsiyoruz. Trabzon’da cenaze ve mezarlık hizmetleri anlamında epey bir memnuniyet var. Bu yeni alanlarla bu memnuniyeti daha da artıracağız. Bunun bir küçük modelini Vakfıkebir’de de yaptık. Orayı da eş zamanlı olarak açacağız.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi -

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

Trabzon’da yeni Gasilhane hizmete giriyor

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler