Trabzon’da Yaz Spor Okulları başladı! İşte verilen eğitimler

Ortahisar Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları başladı; 10 farklı branşta 519 öğrenci yaz boyunca sporla buluşacak.
Trabzon’da Yaz Spor Okulları başladı! İşte verilen eğitimler

Ortahisar Belediyesi tarafından çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Sporla sosyalleşme imkânı sunan yaz okuluna bu yıl 10 farklı branşta toplam 519 öğrenci katıldı.

Ortahisar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Yaz Spor Okulları’nda futbol, taekwondo, tenis, yüzme, muaythai, hentbol, boks, kick boks, jimnastik ve karate branşlarında eğitim verilecek. Kurslar, 30 Haziran - 15 Ağustos 2025 tarihleri arasında sürecek.

spor1.webp

SPOR KENTİ TRABZON VURGUSU

Açılış töreni Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer İskender ve Ernul Arslan, Spor İşleri Müdürü Mustafa Uzunoğlu, birim müdürleri, antrenörler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Yardımcısı Özer İskender, Trabzon’un bir spor kenti olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözü bugün hâlâ geçerliliğini koruyor. Spor, sağlıklı bireylerin ve toplumların temelidir. Yaz Spor Okulu sayesinde çocuklarımız hem spor yapacak hem de sosyal becerilerini geliştirecek. Katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

spor2.webp

SPORCULAR GÖSTERİ YAPTI, PENALTI HEYECANI YAŞANDI

Konuşmaların ardından tekvando, boks ve karate branşlarında eğitim alan sporcular kısa gösteriler sundu. Futbol okulu öğrencileri ise Başkan Yardımcılarıyla birlikte penaltı atışı yaptı. Tenis okuluna katılan minikler raketle top sektirerek yeteneklerini sergiledi.

spor3.webp

EN YOĞUN İLGİ YÜZME BRANŞINDA

Yaz Spor Okulu’nda eğitim veren 15 profesyonel antrenör, 519 öğrenciyle çalışmalarını sürdürecek. Branşlara göre öğrenci dağılımı şu şekilde:

Yüzme: 252 öğrenci

Futbol: 65 öğrenci

Tekvando: 34 öğrenci

Jimnastik: 53 öğrenci

Tenis: 32 öğrenci

Boks: 29 öğrenci

Karate: 21 öğrenci

Kick Boks: 12 öğrenci

Muaythai: 11 öğrenci

Hentbol: 10 öğrenci

Yaz Spor Okulu, 15 Ağustos 2025 tarihine kadar eğitimlerine devam edecek. Ortahisar Belediyesi, çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve ruhsal açıdan da desteklenmesini hedefliyor.

spor4.webp

spor5.webp

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir