Trabzon’da vatandaşlar seçim sonuçlarını değerlendirdi! "Herkes bundan ders almalı"

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Sonuçlara dair Trabzon’da vatandaşlar neler düşünüyor? İşte cevaplar…

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye genelinde oyların yüzde 37,76’sını alarak birinci, AK Parti ise yüzde 35,48 oy ile ikinci parti oldu.

Trabzon’da ise oyların yüzde 100’ünün sayılmasıyla; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanlığını ise CHP Adayı Ahmet Kaya kazandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi için seçim yarışında ipi göğüsleyen isim %51,49'luk oy oranı ile AK Partili Ahmet Metin Genç oldu. Ahmet Metin Genç'i %28,43'lük oranı ile CHP'li Hasan Süha Saral ve %9,14'lük oy oranı ile Yeniden Refah Partili Lokman Öztürk takip etti.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde seçim yarışında ipi göğüsleyen isim %49,52'lik oy oranı ile CHP adayı Ahmet Kaya oldu. Kaya'yı %38,43'lük oy oranı ile AK Parti adayı Ergin Aydın takip etti.

Bizlerde Haber61 ekibi olarak vatandaşlara seçim sonuçları hakkında düşüncelerini sorduk.

İşte vatandaşların cevapları…

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler