Trabzon’da vatandaş denetimler için ne diyor

Trabzon’da Ramazan Bayramı yaklaşırken trafik denetimleri sıklaştı.

Trabzon’da vatandaş denetimler için ne diyor

Haber61 – Haber Servisi – Ramazan Ayı buyunca sıklıkla devam eden trafik denetimleri Bayram yaklaştıkça daha da artarak devam edecek.

Trabzon’da her gün 4-5 noktada yapılan denetimlerde emniyet kemeri başta olmak üzere çeşitli konularda denetimler sürüyor.

Trabzon Havalimanı mevkiinde trafik denetimi yapan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipler Amirliği ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kıdemli Başpolis Memuru Temel Köroğlu, Fatih Sencer, Dursun şahin, Hakan Al’dan oluşan ekibin çalışmalarına Haber61 ekibi olarak konuk olduk.

Durdurulan araçlardaki sürücülerin genel kanısı Trafik denetimlerinin çok yararlı olduğu yönünde oldu.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kıdemli Başpolis Memuru Temel Köroğlu, “Önümüz Ramazan Bayramı. Bayramlarda insanlar memleketlerine giderken kazaların olduğunu ve insanların öldüğünü duyuyoruz. Bunlar bizi çok üzüyor. Bütün amacımız müdürlerimizin talimatları doğrultusunda kazaları önlemek için 7 gün 24 saat görev yapıyoruz. Şuanda Trabzon’da 4-5 noktasında trafik denetimlerimiz devam ediyor. Bu denetimler bayram yaklaştıkça artacak. Kazaların oluş şekillerine baktığımızda çoğunlukla aşırı hız, hatalı sollama, hatalı şerit değiştirmeden oluyor. Sürücülerimiz biraz daha sabırlı olarak yollarına devam ederlerse inanıyorum ki bu kazalar çok azalacaktır. Emniyet kemeri konusunda baya bir gelişme oldu. Emniyet kemeri takma oranının yüksek seviyelere çıktığını düşünüyorum. Emniyet kemeri çok önemli. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir araştırma sonucu ölümlü kazalarda Yüzde 70’e yakın ölümleri engelliyor. Yaralamalı kazalarda ise yüzde 45’e yakın yaralanmaları engelliyor. Emniyet kemeri takmamız gerekiyor. Aşırı hız, hatalı sollama yapmazsak kazaları çok büyük oranda engelleriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber