Trabzon’da üniversite öğrencilerine müjde! 800 kişilik yer açılacak
Akçaabat’ta açılışı gerçekleştirilen yarı olimpik yüzme havuzunda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon’daki üniversite öğrencileri için yeni yurt projelerini açıkladı. Bakan Bak, özellikle Yomra ilçesine yapılacak 800 kişilik öğrenci yurdunun bu yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini ifade etti.
“Yomra’ya 800 kişilik öğrenci yurdu kazandıracağız”
Bakan Bak, Trabzon’daki yurt yatırımlarının devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yomra'da bir 800 kişilik öğrenci yurdu kazandıracağız. Onu bu yıl eğitim öğretime yetiştireceğiz. Ardından üniversitenin içinde yine 800 kişilik bir yurt daha yapacağız. İşte bu da gençlerimizin, üniversitede okuyan gençlerimizin barınma konusunu çözen bir sonuç olacak.”
Trabzon’daki yurt kapasitesi artacak
Türkiye genelindeki öğrenci yerleştirme oranlarına da değinen Bakan Bak, devlet yurtlarının kapasitesinin önemli seviyeye ulaştığını söyledi.
Bak, “Bu yıl bize başvuran üniversite öğrencilerinin yüzde 99,6’sını yerleştirdik. Bir milyon öğrenci yatak kapasitesine ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı şu; dışarıda hiçbir öğrenci kalmayacak” dedi.
“Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretsiz”
Öğrencilere sunulan hizmetlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Bak, devlet yurtlarında verilen imkanlara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Biz öğrencilerimize sabah kahvaltısını ücretsiz veriyoruz. Akşam yemeğini ücretsiz veriyoruz. Sadece ayda bin TL ücret alıyoruz, sembolik. Böyle bir yapı dünyada yok.”
Trabzon’da kapasite 18 binin üzerine çıkacak
Trabzon’daki mevcut yurt kapasitesinin yeni yatırımlarla birlikte artacağını kaydeden Bakan Bak, “Trabzon’da kapasitemiz şu anda 15 bin 700. Yapılan ilavelerle beraber inşallah 18 binin üzerine çıkacak. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz Trabzon’umuza” ifadelerini kullandı.

