Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’a gelen turistlerin kentte daha uzun süre kalabilmesi için alternatif turizm ve eğlence yatırımlarının artırılması gerektiğini söyledi. Çelebi, turist sayısındaki artış kadar ziyaretçilerin kentte geçireceği zamanı uzatacak imkanların da önemli olduğunu vurguladı.
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender, bir süre önce hizmete giren Fora Park Dağ Kızağı Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Heyete tesis işletmecilerinden Ömer Faruk Çiçek tarafından bilgi verildi.
“TURİSTLERİN ZAMAN GEÇİRECEĞİ ALTERNATİFLER ÜRETMELİYİZ”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon turizminin çeşitlendirilmesi ve turistlerin kentte daha uzun süre kalmasını sağlayacak yatırımların artırılması gerektiğini belirtti.
Çelebi, "Alternatif turizm yatırımları bizim için çok önemli. Trabzon'a turist getiriyoruz, ancak gelen turistin burada zaman geçireceği nokta sayısını da artırmamız gerekiyor. Turistin otelinde ya da sadece belli turistik merkezlerde vakit geçirmesinin ötesine geçerek farklı deneyimler yaşayabileceği alanlar oluşturmalıyız" dedi.

MISIR VE İRAN UÇUŞLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Trabzon’un farklı ülkelerden turist çekme potansiyelinin arttığını belirten Çelebi, yeni uçuş bağlantılarının da bu sürece katkı sağladığını ifade etti.
Mısır ve İran’dan başlayan uçuşların Trabzon turizmi açısından önemli olduğunu kaydeden Çelebi, yeni pazarlardan gelecek turistlere yönelik turizm ürünlerinin de geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Çelebi, "Dünyanın farklı noktalarından Trabzon'a turist getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mısır'dan ve İran'dan uçak seferleri başladı. Bunlar bizim için önemli gelişmeler. Ancak turistin buraya gelmesi tek başına yeterli değil. Bu turistlerin burada zaman geçireceği alternatifleri de üretmemiz gerek. Turistlerin tatil deneyimi yalnızca doğal ve tarihi güzellikleri görmekten ibaret değil. Kentte farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına hitap edecek eğlence ve aktivite alanlarını artırmalıyız. Fora Park Dağ Kızağı Tesisleri bu anlamda güzel bir örnek. Turistlerin farklı bir deneyim yaşayabileceği, aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği alternatif bir alan ortaya çıkmış. Trabzon'da bu tür tesislerin sayısını artırmamız gerekiyor. Çünkü turistin kentte kalma süresini uzatmak istiyorsak, onlara daha fazla seçenek sunmalıyız" ifadelerini kullandı.
Çelebi, doğa, macera, eğlence ve deneyim odaklı yatırımların Trabzon turizmine katkı sağlayabileceğini belirterek, tesisin kente kazandırılmasında emeği geçen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve yatırımcılara teşekkür etti.

“YOMRA’YA YAKIŞAN BİR TESİS KAZANDIRDIK”
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da Fora Park Dağ Kızağı Tesisleri’nin ilçeye ve Trabzon turizmine değer kattığını ifade etti.
Dağ kızağı projesinin hayata geçirilmesi sürecinde yatırımcılara alan tahsis edildiğini belirten Bıyık, tesisin yalnızca bir eğlence alanı olmadığını, aynı zamanda Yomra’nın turizm potansiyelini güçlendirecek önemli bir destinasyon olduğunu kaydetti.