Trabzon'da Tiyatro Heyecanı! 24. Uluslararası Karadeniz Festivali başlıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali", 2-15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleşecek.

Trabzon'da Tiyatro Heyecanı! 24. Uluslararası Karadeniz Festivali başlıyor

Türkiye, İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan 25 farklı tiyatro grubunun katılacağı etkinlik, barış ve kardeşlik duygularını paylaşmayı amaçlıyor.

Festivalin açılış töreni 2 Mayıs'ta yapılacak ve 14 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Trabzon, tiyatro tutkunlarını bekliyor.

Prömiyer ise 2 Mayıs saat 20.00'de Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde gerçekleşecek, "Puntila ağa ve Uşağı Matti" adlı oyunla başlayacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner yapmış olduğu açıklamalarda, “ Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali", bu yıl da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 2-15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleşecek olan festival, ülkeler arasındaki barış, dostluk ve kardeşlik duygularını yaşatmayı ve paylaşmayı hedefliyor.

Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan 25 farklı tiyatro grubunun katılacağı etkinlik, zengin kültürel mirasıyla önem arz etti. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalin açılış töreni, 2 Mayıs'ta Trabzon'da gerçekleşecek ve 14 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan şehir, tiyatro tutkunlarını ağırlamak için hazır bekliyor.
Prömiyeri 2 Mayıs saat 20.00 da Trabzon Devlet Tiyatrosunun Puntila ağa ve Uşağı Matti ile Haluk Ongan Sahnesi'nde başlayacak.

Programda açıklama yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner; “12 farklı bölgesinden yüzlerce oyunla, 506 temsil ve 235.000'den fazla seyirci sayısına ulaştık. Her yıl Karadeniz'in incisi Trabzon'umuzun da tanıtılmasına büyük katkı sağlayan festivalimiz, bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirirken, tiyatro sanatını da yaygınlaştırıyor, dünyanın pek çok farklı ülkesinden ve devlet tiyatrolarımızın birçok bölgesinden gelen seçkin tiyatro topluluklarını, sanatın evrensel diliyle sizlere ulaştırıyor. Bugün, daima artan coşkuyla büyüyen 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalimizin bu yılki programını sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz.”

Trabzon'da Tiyatro Heyecanı! 24. Uluslararası Karadeniz Festivali başlıyor

“Festival programımız, 2 Mayıs Perşembe günü saat 14'te, Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Sayın Tamer Karadağlı ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Zükür Işıtan'ın da katılımlarıyla Atatürk Alanı Meydan Parkı'ndaki programla başlayacak. Ardından, protokol halkımız, siz değerli basın mensupları ve yerli yabancı sanatçıların katılımlarıyla gerçekleşen ve artık gelenekselleşen Meydan Parkı'ndan Haluk Ongan sahnesine yapılacak kortej yürüyüşüyle devam edecek. Aynı günün akşamında, hem premier hem festival heyecanı yaşayan Trabzon Devlet Tiyatrosu oyunu Puntileva ve Uşak Makti adlı oyunumuz, Haluk Ongan sahnesinde saat 20'de ilk perdeyi açacak. Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İspanya ve Yunanistan olmak üzere 5 ülkenin ve 11 bölgemizin katılımıyla gerçekleşecek 25 oyunda birlikte 55 temsilin verileceği dolu dolu bir festival programıyla Trabzon halkının karşısında olacağız.”

“Şehrin her bölgesinde festival coşkusunu yaşamak ve yaşatmak adına bu yılki sahnemizle birlikte Hüseyin Kazak sahnesi, Hamamizade İhsan Bey ve Kültür Merkezi, Sanat Evi sahnesi, Erol Günaydın sahnesi ve Trabzon Üniversitesi Mahmut Koloğlu sahnesinde seyircilerimizle buluşacağız. Geleceğimizin mimarı çocuklarımızla tiyatro kültürünü aşılamak adına çocuk oyunlarımızın da yer aldığı festival programımızda onlara eğlenirken öğrenme fırsatı sunan maske yapımı, şapka yapımı, geleneksel kültürümüzün mirası Karagöz ve Hacivat yapımı, atık malzemelerden kukla yapımı gibi atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Kurumumuz Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar, Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileriyle atık malzemelerden kostüm yapımı atölyesi yapacak. Ayrıca şehrimizde birkaç yıldır eğitim veren Trabzon Üniversitesi Konservatuar Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin davet edildiği mesleki ve kişisel gelişimleri için büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Oyunculuk Sanatı Kurulu Söyleşiler gerçekleştirip onları desteklemek istiyoruz. 15 Mayıs perşembe günü son bulacak festivalimizin kapanışı için programlanan ve halkımızın ücretsiz olarak katılabileceği Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'nde saat 21'de Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenecek.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler