Trabzon’da terör dosyaları artınca… Flaş hamle geldi

Trabzon 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinin açılması resmi gazetede duyuruldu. Böylelikle Trabzon’da bir hayli iş yoğunluğu fazla olan ağır ceza mahkemelerinin de yüklerinin hafiflemesi bekleniyor.

Trabzon’da terör dosyaları artınca… Flaş hamle geldi
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’a bir süre önce Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1’inci Dairesi tarafından açılmasına karar verilen 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi Resmi Gazetede duyuruldu.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon’da 1 ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemelerinin ardından yeni alınan karar ile birlikte 3’ncüsü de açılan ağır ceza mahkemesinin Trabzon Ağır ceza mahkemelerinin yoğunluğundan ilaveden açıldığı öğrenildi. Mahkemelerin iş yoğunluğu, davaların niteliği ve kapsamı doğrultusunda Terörle Mücadele Kanunu’nun kapsamına giren suçlara bakmak üzere ilave ihtisas mahkemelerinin belirlenmesi gerektiğine ilişkin talepler karara bağlandı.
 
Bilhassa 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında tüm yurtta başlayan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde iş yoğunluğu nedeni ile terör dışında ki diğer adli olaylar 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyordu. Bu nedenle her iki mahkemede de davaların yoğun olması nedeni ile karar verilen duruşmaların gecikmesi nedeni ile Ankara HSK’nın Trabzon’da yeni bir ihtisas mahkemesi açılması yönünde karar verdiği belirtildi.
 
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) bu kararı ile birlikte Diyarbakır 9 ve 10, Gaziantep 9 ve 10, İzmir 16, Konya 9, Şanlıurfa 6,Sakarya 5, Mardin 4, Samsun 4, Hakkari 3, Kütahya 3, Muğla 3, Şırnak 3, Tekirdağ 3 ve Trabzon 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi açılmasına karar verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber