Trabzon'da Tarih öğretmeni Saraçoğlu'ndan Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konferansı

Trabzon'da Tarih öğretmeni Esin Saraçoğlu'nun düzenlediği Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konferansı’ ise büyük ilgi gördü.

Trabzon'da Tarih öğretmeni Saraçoğlu'ndan Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konferansı

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılını dernek binasında üyeleriyle birlikte coşkuyla kutladı.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen ‘Esin Saraçoğlu Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konferansı’ ise büyük ilgi gördü.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çankaya, Cumhuriyetin 100’üncü yılının kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihindeki duygu ve heyecanla kutlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Trabzon'da Tarih öğretmeni Saraçoğlu'ndan Cumhuriyetin 100’üncü Yılı KonferansıTarih Öğretmeni Esin Saraçoğlu ise Cumhuriyetin 100’üncü yılında artık Cumhuriyetin anlam ve kazanımlarından bahsetmek yerine, Cumhuriyetin ruhuna uygun olarak ilerleyebilmek için izlenecek ilkeli yolculuğun önemine değindi.

Cumhuriyetin ilanına giden yolu ve Gazi Meclisteki ilanını, Lozan Antlaşması'nı yapan Barış Meclisini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10.Yıl Nutkunu, 15’inci yılda Celal Bayar tarafından okunan söylevine de değinen Saraçoğlu, özellikle Trabzon'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili katılımcıların yaşadıklarını anlatmalarına imkan sağladı.

Saraçoğlu ayrıca, Cumhuriyetin 100’üncü yılında eskiden olduğu gibi her yerin Türk Bayraklarıyla donatılarak daha coşkulu kutlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Dernek Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz de konuşmacı Saraçoğlu’na teşekkür ederek, kutlamaların dernek binasında hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini söyledi.
Konferansın sonunda hep birlikte 100’üncü yıl pastası kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler