Trabzon'da Suriyeliler turizme el attı

Haber61 - Haber Servisi - Son dönemlerde turizm sektöründe önemli bir ivme kaydeden Trabzon'da önemli bir sıkıntı baş gösterdi.

Trabzon'da Suriyeliler turizme el attı
Haber61 - Haber Servisi - Son dönemlerde turizm sektöründe önemli bir ivme kaydeden Trabzon'da önemli bir sıkıntı baş gösterdi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve sınır bölgesinde kendileri için yapılan kamplardan çıkarak şehirlere yayılan Suriyeli vatandaşların Trabzon'da neden oldukları en önemli sorun kavşaklarda dilenmeleriydi. Ancak bu sorunun yanında son zamanlarda daha büyük bir sıkıntı ortaya çıktı.

Haber61'in edindiği bilgiye göre Suriyeli vatandaşlar, turizm sektöründe önemli bir mesafe kaydeden Trabzon'da Havalimanına giderek burada Körfez ülkelerinden gelen turistleri, dil avantajlarını kullanarak karşıladıkları belirtildi. 

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök Haber61'e yaptığı açıklamada "Trabzon havaalanında şahsi olarak, dil avantajı ile gelip turistleri karşılamaya çalışan Suriyeliler var." ifadelerini kullandı. 

SURİYELİLER DİL AVANTAJLARINI KULLANIYOR

Başkan Gürkök, "Şu sıralar başka bir sorun ile karşılaştık. Buda havaalanı girişinde acente olmayan, şahsi olarak, dil avantajı ile gelip turistleri karşılamaya çalışan Suriyeliler var. Bunlar dil avantajları ve konuyu akıllıca sezdikleri için daha önceden yaptıkları planlama ile havaalanı girişlerinde bu tip insanların yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Biz gerekli girişimleri yapıyoruz fakat bunları önlemek bizim görevimiz değil. Bunlar Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valiliğin görevi. Havaalanında görevli emniyet birimleri var. Onlar tarafında da bunlar önlenebilir. Biz bunun için havaalanında bir toplantı yapacağız. Bunları önlemeye çalışacağız. Onların aldığı ve yanlış bilgilendirme yaptıkları ortamda bizde zarar görürüz. Bu çok önemli bir konu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber