Trabzon’da su sorunu böyle çözülecek! Belediye Meclisinde gündem oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nda su sorunu konuşuldu.

Trabzon’da su sorunu böyle çözülecek! Belediye Meclisinde gündem oldu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde su sorunu gündem oldu.

Trabzon’da son zamanlarda bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında gündem oldu.

Ortahisar İlçesindeki köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki su sorununa dikkat çeken ve bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na soru yönelten CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Ortahisar ilçemizde köylerden mahallere çevrilen yerlerimiz var. Yıllar önce Karakaya içme suyu tesisi yapılmış. Galiba suyu yetmiyor ve su verilemiyor. Oraya bir gölet yapılması gerekiyor demişti hala da gerekiyor, 10 yıl önce bir önerge vermiştim. Akoluk’ta yapılan arıtma tesisi 200 kotuna verilecek. Hangi mahallelere bu tesisten su verilecek” dedi.

Başkan Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Mevsimin çok kurak geçtiğini ve su kaynaklarının tükendiğini söyleyebilirim. Okullar açılmadığı için tatile gelen ailelerin dönmediğini ve bunların etkilediğini söyleyebilirim. Buradaki sorun yeni değil. Buradaki sorunu çözmek için inisiyatif alacağız. İlk önce yapacağımız iş yukarıdaki depolardan ilave kaynakla aşağılara daha fazla su verebilmek. İkincisi ise Esiroğlu’ndan oraya su çekmek. İkincisi maliyetli ama ilkini yapabilirsek sorunu çözmüş oluruz. Akoluk arıtma tesisi ise 100 milyon lira kaynakla yapıyoruz. Bunu biz yapıyoruz belediyeler olarak. Oradan 37 mahalleye su vereceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber