Trabzon’da su kesintisi isyanı! TİSKİ bürosunu bastılar

Trabzon’da yaklaşık 1,5 aydır su kesintisi yaşayan mahalle sakinleri eylem yaptı.

Trabzon’da su kesintisi isyanı! TİSKİ bürosunu bastılar

Trabzon’un Düzköy ilçesinin Yenimahalle sakinleri, yaklaşık 1,5 aydır su kesintisi yaşadıklarını ve yardım beklediklerini dile getirerek TİSKİ ilçe şefliğinde eylemde bulundu.

İlçenin kaymakamlık binası önünde toplanan mahalle sakinleri TİSKİ ve Belediye Başkanı hakkında şikâyette bulunmak için toplandı.

1.5 aydır yaşanan su kesintileri yüzünden evine girmeyen mahalleliler, “ Artık yeter, tarımla ve hayvancılıkla uğraşıyoruz, hayvanlarımız susuz kaldı, evimize giremez olduk. Her yer pislik içinde kaldı. TİSKİ bizi dinlemedi. Kaymakamı bekliyoruz. Ayakta duracağız. Belediye başkanımız buraya gelmek zorundadır. Susuzluktan ölüyoruz. Bizler de insanız. Paramızla rezil oluyoruz. Su ikiye bölünmüş, kaymış. Bize gelen su azalmış. Hastamız var çocuklarımız var. Şef yok, ilgilenen yok. Muhtarımız aradı TİSKİ’yi bakmıyorlar, ilgilenmiyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Mahallede yaşayan Erol Köroğlu Haber61’e yaptığı açıklamalarda ise umudumuz yok diyerek şu ifadeleri kullandı;

“Yaklaşık 2 ay semtte, köy hizmetleri tarafından ormana yol vermişler. O aşamada suyu patlatmışlar. O günden sonra hiçbir onarım yok. Su akmıyor. Zaten o depodan önceden köylüler tarafından yapılmış, orman yolundan su getirmişti. Hiçbir zaman sorun olmuyordu. TİSKİ’ye gittik. Köy hizmetleri hata yapmış biz bir şey yapamayız dediler. Malzemeyi verin biz yapalım dedik onu da kabul etmediler. Hayvanlar kuraklıktan sıcaktan bunalıyor, evlerin içine girilmiyor. Pislik içinde yaşıyoruz. Büyükşehirdeyiz. Hangi yüz yılda yaşıyoruz. Bu zamanda bu sıkıntıyı akıl almıyor. Orada çalışan memurla konuştuk. Karışmam etmem dedi. Kaymakamlar görüştük. Bize söz verdi. Murat Zorluoğlu’yla görüşüp gerekeni yapacağım dedi. Hiç değilse tanker gelsin. Söz veriyorlar, yapmıyorlar. Çamur suyu içiyoruz. Gelip fatura kesiyorlar kullanmadığımız suyun parasını ödüyoruz. 5-6 tanker istedik. Göndermediler. Düzköy Belediye Başkanı uyuyor, ilgilenmiyor. Umudumuz yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler