Trabzon'da STK'lardan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon'da faaliyet gösteren STK'lar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Trabzon'da STK'lardan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon Barosu, Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, TMMOB ve Eczacı Odası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sözleri tam 100 yıl önce 16 Kasım 1919 günü İstanbul’dan Anadolu’ya geçmek üzere ayrılarak, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basışıyla başlayan; büyük mücadele ile bir dönemin bitişi millet tarihinde yepyeni bir sayfanın açılışı olmuştur; 29 Ekim 1923. Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Millet, Vatan, Bayrak, Devlet olmanın ve insanca yaşamanın en güzel yönetim şeklidir Cumhuriyet.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” ilkesiyle bağımsızlığa doğru yol olan Türk ulusunun, 10. Yıl Nutkunda da söylediği gibi; Bugün en büyük bayramımızı yaşıyoruz.

İyi ki doğdun Cumhuriyet!...

Bizler senin ile varız.

Bugün büyük bir onurla 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu kabul eden devlet şeklidir. Karanlıktan aydınlık bir geleceğe doğru, bilim ve akılla birlikte azim ve kararlılığın zaferidir. Sadece ulusal bir bayram değil aynı zamanda özgürlüğün, bağımsızlığın ve demokrasinin sembolüdür; 29 Ekim.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bugün bizler; Trabzon Barosu, Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, TMMOB ve Eczacı Odası olarak ilk adımı atıyoruz.

Hep birlikte Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bağımsız, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türk Cumhuriyetine sahip çıkmak, bu büyük mirası korumak, insan haklarının, kadın haklarının sağlanması ve geliştirilmesine katkı sağlamak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve gelecek nesillere taşımak en büyük görevimizdir. Amacımız dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak; Cumhuriyetimize yakışır şekilde geçmişin mirasını yaşatmak ve daha ileriye taşımaktır.

Ne mutlu bize ki bir asır sürmüş bir cumhuriyetin yıl dönümünü kutluyoruz. Atamızın açtığı yolda, onun izinde 100 yılın coşkusunu ve heyecanını kalbimizin en derin yerinde hissediyoruz. Bu inanç ve gururla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Atam,

Cumhuriyetimizin emanetlerini aynı umut aynı inançla birlikte nice 100 yıllar omuzlarımızda gururla taşımaya devam edeceğiz..

Mirasın emanetimizdir!...

Atam,

Aydınlık yarınlara yürümek için;

Adımların Adımlarımızdır!...

Ne mutlu Türküm diyene!..."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler