Trabzon’da son dönemde koronavirüsten ölüm var mı? Açıklama geldi

Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta Haber61’e açıkladı, panik yaratanları yalanladı

Trabzon’da son dönemde koronavirüsten ölüm var mı? Açıklama geldi

Haber61 Haber Servisi

Çin’un Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı esir alan Koronavirüs Covid-19 pandemisi Türkiye’de son dönemde önemli ölçüde düşüşe geçti.

Trabzon özelinde de vakalarda panik yaratacak bir durum olmazken hastanelerde yatarak tedavi gören sayısı toplamda 12’ye kadar düştü. Ayrıca Trabzon’da son ölüm de 28 Nisan’da görüldü.

VAKALARDA VE ÖLÜM SAYISINDA ARTIŞ YOK

Sosyal medyada yayılan ve halkı paniğe sevk eden bazı ölüm ve vaka sayısında artış olduğu iddialarına ise Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan yalanlama geldi.

Trabzon’da dün bir kişinin daha koronavirüs nedeniyle öldüğü iddialarını yalanlayan Müdür Usta “ Koronavirüsten öldüğü söylenen şahıs daha önce testi pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Hasta tamamen iyileşip testleri de negatif çıktıktan sonra taburcu edildi. Taburcu edilen hasta birkaç gün sonra koronavirüsten farklı semptomlarla hastaneye getirildi ve farklı bir rahatsızlıktan ötürü hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı da bu hastanın vefatını koronavirüs kaynaklı ölüm olarak değerlendirmedi ve raporlara eklemedi.” Dedi.

Trabzon’da vakaların yükselişte olduğu iddialarının da doğru olmadığını kaydeden Usta, “Toplamda hastanelerde koronavirüs nedeniyle tedavi altında olan 12 hastamız bulunuyor. Genel anlamda düşüş seyri sürüyor” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da mayıs ayında vefat görülmezken bugüne kadar toplam 18 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber