Trabzon’da sokağa çıkma yasağında kaç kişiye ceza uygulandı?

Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Günay Demiralay, sokağa çıkma yasağının raporunu Haber61’e açıkladı

Trabzon’da sokağa çıkma yasağında kaç kişiye ceza uygulandı?

Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Günay Demiralay, sokağa çıkma yasağında son durumu Haber61 canlı yayınında aktardı.

İl genelinde geniş önlem alındığını aktaran Demiralay  “Dün akşam başlayan sokağa çıkma yasağından şehrimizin 3 ana arterini kolluk kuvvetlerimizle tutmuş bulunmaktayız. Amacımız vatandaşın evde kalmasını sağlamak ve bulaşı en aza indirmek. Var gücümüzle çalışıyoruz, evlerinde kalan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok ciddi anlamda yasağa uyuldu. Başta sağlık çalışanlarımıza, kolluk çalışanlarımıza ve diğer kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Demiralay, kısıtlamalara başlanan ilk günden bugüne kadar olan raporu da Haber61’e açıklayarak  “Kış sonrası başlayan kısıtlamalarla ilgili il genelinde bugüne kadar 4740 kişiye ceza uyguladık. Kurallara uymayan, mesafe kuralına uymayan, maske takmayan kişilere ceza kesmek zorunda kaldık. Dün geceden şu ana kadar ise 27 vatandaşımıza ceza uyguladık.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği noktaların açık olduğunu hatırlatan Demiralay “Genelge doğrultusunda vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüme mesafesindeki marketten, fırına gidebilirler. Yine eczanelerden de ilaçlarını tedarik edebilirler. Kısııtlamalardan muaf olan kişiler de ihtiyaçlarını karşılamak için çıkabilirler” şeklinde konuştu.

Son olarak vatandaşlara evde kalmaları için çağrıda bulunan Demiralay “Sağlık çalışanlarımız kolluk kuvvetlerimiz gibi vatandaşlarımızın da elinden geleni yapmasını istiyoruz. Bütün bu kışlamaların nedeni vatandaşımın can sağlığı için. Bu günlerde evde kalalım. İnşallah baharın gelmesiyle bu beladan kurtuluruz. O zaman hep beraber inşallah sokağa çıkarız, eğleniriz.” dedi.

Haber61 Haber Servisi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler