Trabzon’da şok iddia! 10 Kasım’da Türk Bayrağına saldırı

Trabzon'da Türk Bayrağı'na saldırı iddiası infial yarattı.

Trabzon’da şok iddia! 10 Kasım’da Türk Bayrağına saldırı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Çaykara İlçesi Maraşlı Mahallesi'nde 10 Kasım Gecesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Atatürk büstünün yanındaki direklerde 10 Kasım nedeniyle yarıya indirilmiş bayraklar iplerinden koparılarak yerlere atıldığı iddia edildi.

Maraşlı mahallesi halkı ve önceki dönem İstanbul CHP milletvekili Zeki Turgut Eroğlu'nun öncülüğünde yaptırılan Atatürk büstü yanındaki Türk Bayraklarına yapılan saldırı büyük tepkilere neden oldu.

CHP Ortahisar belediye Meclis üyesi Cüneyt Zorlu yaptığı açıklamada “Trabzon’un Çaykara ilçesi Maraşlı Mahallesi’nde bulunan parkın içerisindeki Atatürk büstü yanındaki bayraklar her yıl 10 Kasım’da yarıya indirilir. Bu yıl kimliği belirsiz kişiler tarafından bayraklar kesilerek yere düşürülmüştür. Maraşlı halkı çok büyük infial halindedir ve büyük tepki göstermiştir. Bu Park Cami yanında bir par ve Atatürk büstü ile birlik ve beraberliği temsil etmesi nedeniyle her zaman mahalle halkının gurur kaynağı olmuştur. Maraşlı Mahallesi halkı ve önceki dönem İstanbul CHP milletvekili Zeki Turgut Eroğlu'nun katkıları ile yapılan bu büste ve yanındaki Türk bayraklarına yapılan saldırının faillerinin Cumhuriyet Savcılığı tarafından en kısa sürede bulunarak ceza almalarının sağlanacağına eminim “ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Cemal Verep de yaptığı açıklamada “Çaykara İlçesi Maraşlı Mahallesi'nde 10 Kasım Gecesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Atatürk büstünün yanındaki direklerde 10 Kasım nedeniyle yarıya indirilmiş bayraklar iplerinden koparılarak yerlere atılmıştır.

Maraşlı mahallesi yurttaşlarınca önceki İstanbul CHP milletvekili Zeki Turgut Eroğlu'nun öncülüğünde halkın katkılarıyla Atatürk Büstü yaptırılan bir yöreden bu çirkinliği ve soysuzluğu yapacak kişilerin çıkması üzücüdür. Faillerin yetkililerce bir an önce bulunmasını bekliyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi olarak bu işin takipçisi olacak suçluların yetkililerce yakalanıp bir an önce gerekli cezayı görmesini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber