Trabzon'da sınava geç kalan öğrenciyi polis yetiştirdi

Trabzon'da YKS'nin ikinci oturumu öncesi kimliğini unuttuğunu fark eden öğrenci, Yunus polislerinin desteğiyle önce nüfus müdürlüğünden geçici kimlik belgesi aldı, ardından okulundan kimliğini temin ederek sınava yetişti.

Trabzon'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesinde heyecan dolu anlar yaşandı. Sınava girmek üzere okuluna gelen bir öğrenci, kimliğini yanında olmadığını fark edince büyük panik yaşadı.

Durumu fark eden Yunus polisleri, öğrencinin mağdur olmaması için hemen harekete geçti.

trabzonda-sinava-gec-kalan-ogrenciyi-polis-yetistirdi

ÖNCE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Sınav saatinin yaklaşması üzerine Yunus polisleri, öğrenciyi motosikletle nüfus müdürlüğüne götürdü. Burada öğrenci adına geçici kimlik belgesi çıkarıldı.

Ancak öğrencinin kimliğinin okulunda olduğu anlaşılınca ekipler zamanla yarışmaya devam etti.

OKULDAN KİMLİĞİ ALINDI

Geçici kimlik belgesinin ardından öğrencinin öğrenim gördüğü okula gidilerek kimliği teslim alındı. Yunus polisleri daha sonra öğrenciyi sınava gireceği Yavuz Selim Anadolu Lisesi'ne ulaştırdı.

Böylece öğrenci, sınav saatinden önce salona girerek AYT'ye katılma hakkını kaybetmedi.

trabzonda-sinava-gec-kalan-ogrenciyi-polis-yetistirdi

ZAMANLA YARIŞTILAR

Sınav sabahı yaşanan olay çevredeki vatandaşlar ve veliler tarafından da takdirle karşılandı. Yunus polislerinin hızlı müdahalesi sayesinde öğrencinin üniversite hayaline giden yolda önemli bir mağduriyet yaşamasının önüne geçildi.

Trabzon'da yaşanan bu örnek dayanışma, YKS heyecanının yaşandığı günün en dikkat çeken olaylarından biri oldu.

trabzonda-sinava-gec-kalan-ogrenciyi-polis-yetistirdi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.