Trabzon’da şehit Ömer Fatih Ayar’ın adı üst geçitte yaşatılacak
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarının üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Kanca başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın isminin yaşatılmasına yönelik komisyon raporu görüşüldü.
ŞEHİDİN ADI SÜRMENE’DE YAŞATILACAK
Komisyon adına konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Kültür Komisyon Müdürü Sebahittin Saruhan, şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın isminin yaşatılmasına yönelik çalışmayı meclise sundu.
Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın, memleketi Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Komisyon raporunda, “Vatani görevini yerine getirirken şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih AYAR’ın isminin yaşatılması adına Sürmene ilçesi Çarşı Mahallesi’nde bulunan üst geçide ‘Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih AYAR’ isminin verilmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.
BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR MESAJI
Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın da mecliste söz alarak, “Ömer Fatih Ayar hem öğrencim hem de kapı komşumdu. Değerli bir evladımızdı. İsminin yaşatılması bizim için gurur verici” dedi.
Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu ise konuşmasında, “Köprübaşı Belediye Başkanımızın da bahsettiği gibi şehidimiz ve tüm şehitlerimiz baş tacıdır. Köprübaşı karayolu üst geçidinde şehidimizin isminin yaşatılması konusunda bir karar alınmıştı. Tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
CÜNEYİT ZORLU’DAN HATIRA ORMANI AÇIKLAMASI
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu da şehit isimlerinin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek,
“Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu millet, devlet ve bayrak uğruna ortaya koydukları fedakârlık hiçbir zaman unutulmaz. Şehidimizin adını yaşatmak adına daha önce şehitlikle ilgili çalışmalar gerçekleştirmiştik. Ailenin de bu yönde talepleri oldu. Üst geçide ya da hatıra ormanına isminin verilmesi seçenekleri değerlendirildi. Komisyonumuz bu iki seçenekten biriyle ilgili karar aldı. İsminin yaşatılacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Şehidimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum.”
Yapılan görüşmelerin ardından karar, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

