Trabzon’da sağlık alanında Teknoloji Transfer Ofisi açıldı
Trabzon’da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) açıldı.
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, TÜSEB TTO Şubesi’nde hastanede yürütülen bilimsel çalışmaların, projelerin ve akademik üretimin daha sistematik şekilde destekleneceği belirtildi.
Yerli ve milli üretim vurgusu
Açıklamada, sağlık alanında araştırma, geliştirme ve üniversite-hastane işbirliklerinin önemine dikkat çekildi.
Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde yerli ve milli üretim kapasitesinin artırılmasının stratejik bir gereklilik olduğu vurgulanan açıklamada, yeni merkezin bu sürece katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
Sağlık projeleriyle ilgili sunumlar yapıldı
Açılış programının ardından TÜSEB TTO Müdürü Zeliha Özdemir Köken, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı Batuhan Yeşilyurt ile Caner Niyazi Oku tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.
Programda “Üreten Sağlık Modelinde TÜSEB TTO'nun Rolü”, “TÜSEB Proje Destek Mekanizmaları” ve “Sağlık Endüstrilerinde Yerlileşme Vizyonu” başlıklı konular ele alındı.
Törene akademik isimler de katıldı
Açılış törenine TÜSEB Başkanı Ümit Kervan, Başhekim Hasan Rıza Aydın ve Trabzon Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Şen de katıldı.
Kaynak:

