Trabzon'da roket takımı üyelerinden Çuvalcıya ziyaret

KTÜ-Ortahisar Creatiny Roket Takımı Üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcıyı ziyaret etti

Trabzon'da roket takımı üyelerinden Çuvalcıya ziyaret

KTÜ-Ortahisar Creatiny Roket Takımı Üyelerini ağırlayan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Türk gençliğinin dünya ile rekabet edebilecek seviyede olduğunu söyledi.

TEKNOFEST yarışmalarında üst süte ikinci kez dereceye giren ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden oluşan KTÜ-Ortahisar Creatiny Roket Takımı Üyeleri tarafından, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya nezaket ziyareti gerçekleştirildi. Danışman Öğretmenler Murat Dursun Sekban, Serdar Özkaya, Rafet Çağrı Öztürk, Takım Üyeleri; Umut Genç, Hayri Eyüp Can Yolcu, Muhammed Efecan Baş, Merve Dericioğlu, Ömer Vatan ve Mert Said Koçyiğit’in yer aldığı ziyarette takımın başarıları, gelecek hedefleri ve devam eden çalışmaları konuşuldu. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya, yine KTÜ-Ortahisar Creatiny Roket Takımını oluşturan öğrenciler tarafından kurulan ve Roket motoru üretimi başta olmak üzere roketlere ilişkin çalışmalar yapan URUK firmasının faaliyetleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.

‘TÜRK GENÇLİĞİ DAHA İYİSİNİ YAPACAK’
Ziyarette TEKNOFEST yarışmalarının önemine vurgu yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Gelişen ve her geçen gün teknolojik anlamda dönüşen dünyamıza ayak uydurmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Bugün TEKNOFEST yarışmaları gençliğimizin özgüvenini yerine getirdiği çok açık bir gerçektir. Türk gençliği artık ‘Bizde yapabiliriz’ diyebiliyor. Hatta daha iyisini yapıyoruz. Özellikle savunma sanayiinde her genç mühendisimize büyük görev düşüyor. Biz neden savaş uçağının lastiğini dışardan alalım, neden İHA, SİHA ithal edelim? Bugün öyle bir noktadayız ki, bırakın lastik ithal etmeyi kendi İHA, SİHA ve savaş uçağımızı üretebiliyoruz. Kaan’ımız, Altay’ımız ve birçok yerli ve milli üretimimiz var. Yeter mi? Asla. Daha çok üreteceğiz ve siz gençlerimizle birlikte dünya ile kıyasıya rekabet edeceğiz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. KTÜ olarak yerli ve milli üretime destek vermeye, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber