Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeki 17. madde, Ortahisar ilçesi Geçit Mahallesi’nde bulunan 4641 ada 2 numaralı parselde hazırlanan Otizm ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’ne ilişkin oldu.
PROJE VE RUHSAT İÇİN ONAY
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Özderya, söz konusu parselde hazırlanan Otizm ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nin onaylanması ve ruhsatın onaylanan projeye göre verilmesi hususunun komisyona iletildiğini belirtti.
Özderya, projenin Trabzon ve Ortahisar için hayırlı olmasını dileyerek, komisyon olarak projeyi uygun gördüklerini ifade etti.
“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Furkan Kanca ise gündem maddesine ilişkin yaptığı değerlendirmede projenin önemine dikkat çekti.
Kanca, “Çok önemli bir proje tabii gerçekten. Proje onayı gerekiyor burada.” ifadelerini kullandı.
Komisyonun çalışmayı oy birliğiyle kabul ettiğini belirten Kanca, ardından gündem maddesini meclisin oylarına sundu.
MECLİSTEN OY BİRLİĞİYLE KABUL
Yapılan oylamada Otizm ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Kanca, oylamanın ardından Hüseyin Özderya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
175 ÖZEL BİREYE HİZMET VERECEK
Büyükşehir Belediyesi’nin proje detaylarına göre merkezde aynı anda 175 özel bireye hizmet verilmesi planlanıyor. Projede ayrıca 36 yataklı kalıcı yaşam alanı bulunacak.
Otizm Merkezi bölümünde eğitim binası, havuz, spor salonu ve misafirhane; Engelsiz Yaşam Merkezi bölümünde ise yaşam evi, konferans ve eğitim salonları ile idari birimler yer alacak.
Mecliste alınan kararla birlikte projenin onaylanması ve ruhsatın onaylanan projeye göre verilmesinin önü açılmış oldu.
Trabzon Haber
Yayın tarihi:
10 Eylül 2026
16:30
Trabzon’da Otizm ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için yeni karar!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ortahisar Geçit Mahallesi’nde hayata geçirilecek Otizm ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.