Ortahisar Belediyesi, yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nüfus hareketliliğiyle birlikte ilçe genelinde temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vatandaşlara daha temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sunmayı hedefleyen belediye ekipleri, sahada aralıksız mesai yapıyor.
Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz, daha temiz ve yaşanabilir bir Ortahisar için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Ortak yaşam alanlarımızın temiz tutulması konusunda hemşerilerimizin de daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

PARK VE YEŞİL ALANLARDA HUMMALI ÇALIŞMA
Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde temizlik ve hijyen çalışmalarına ağırlık verilirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri başta Kalkınma, 1 ve 2 No’lu Bostancı, 1 ve 2 No’lu Beşirli, Üniversite, Karşıyaka, Konaklar ve Akoluk mahallelerinde olmak üzere birçok noktada çim biçme, budama, bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla sadece görsel iyileştirme sağlanmıyor, aynı zamanda sinek ve kötü koku gibi yaz aylarında artan olumsuzlukların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

KAYA: TEMİZLİK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU
Başkan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yaz mevsiminde hemşerilerimizin temiz, ferah ve sağlıklı bir Ortahisar’da vakit geçirebilmesi için tüm ekiplerimiz sahada. Mahallelerde yapılan park ve çevre düzenlemeleri, hem estetik hem de hijyen açısından büyük önem taşıyor. Temizlik ve çevre duyarlılığı hepimizin ortak sorumluluğu. Ortak yaşam alanlarımızı hep birlikte koruyalım."

Kaynak: