Trabzon’da örnek proje! ‘En mutlu köy’ hayalleri gerçekleştirecek

Trabzon’da ‘En Mutlu Köy’ Projesi hayata geçirildi.

Trabzon’da örnek proje! ‘En mutlu köy’ hayalleri gerçekleştirecek

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Geçit Mahallesi’nde 'En Mutlu Köy Projesi' hayata geçirildi.

En mutlu köy bugün gerçekleşen tören ile hizmete açıldı.

Açılışı gerçekleşen ve mülkiyeti Ortahisar Belediyesine ait olan alanda En Mutlu Köy Projesi ile birlikte engelli bireyler yeni yaşam alanları kazanacak. Doğa ile buluşarak, oluşturulan seralarda üretim yapacak.

trabzonda-ornek-proje-en-mutlu-koy-hayalleri-geceklestirecek.jpeg

Gerçekleşen açılış töreninde proje hakkında bilgiler veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Engelli kardeşlerimizi bir çatı altında toplamak adına, engelsiz faaliyetleri gerçekleştirmek adına gerçekleştirmek istediğimiz bir proje idi. Şu anda en mutlu köy projemizi hayata geçirdik. 11bin 500 metrekarelik alandayız. 1. etabımızı tamamladık ve hizmete aldık. Hem eğitimi hem istihdamı sağlayarak kendilerinin üretimi ile mutluluğunu yaşatmak istedik. 20 engelli kardeşimiz şu an da burada. Kapasiteyi 30’a yükselteceğiz. Engelli kardeşlerimize, şehrimize ve ailelerimizin mutlu olacağını düşündüğüm bu proje hayırlı uğurlu olsun. Proje aşamasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Özel bireylerimiz adına hayırlı olsun. Onların mutluluğu bizim için çok önemli. Daha mutlu ve güzel bir şehir olma yolunda kararlıyız" dedi.

trabzonda-ornek-proje-en-mutlu-koy-hayalleri-geceklestirecek-001.jpeg

Açılışta konuşan Doka Genel Sekreteri Kemal Akpınar “Ortahisar Belediyemizin hayata geçirdiği bu projede bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Hayalden gerçeğe dönüştü. En mutlu köy en mutlu yarınlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.

trabzonda-ornek-proje-en-mutlu-koy-hayalleri-geceklestirecek-002.jpeg

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım yaptığı konuşmada, "toplumda hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte yaşadığımız bireyler içerisinde pek çok niteliğe sahip insanlarımız var. Özel bireyler artık evde değil de toplum hayatına katılmalı. Bugün geldiğimiz mesafe oldukça sevindiricidir. İnşallah tüm ilçelere bu faaliyetler örnek olur. Toplum hayata katılmaları işin her şey yapılmaktadır. Engelli dostu kentler oluşturmaya devam ediyoruz. En mutlu köy projesi hepimizin gururu ve sevinci olacak. özel bireyler üretime ve ekonomiye katkıda bulunacak. Bizler de destekleyeceğiz. Bu güzelliklere vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yoğun ilgi gören katılım ziyaretçilerin sera alanlarını ve atölyeleri gezmesi ile son buldu.

trabzonda-ornek-proje-en-mutlu-koy-hayalleri-geceklestirecek-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler