Trabzon'da organ bağışı 3 hastaya umut ışığı oldu!

Trabzon'da hayatını kaybeden yoğun bakım hastasının organları 3 hastaya umut oldu.

Trabzon'da organ bağışı 3 hastaya umut ışığı oldu!

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve beyin ölümü tanısı koyulan M.A. isimli hastanın organları 3 ayrı hastaya umut oldu.

Ailesi tarafından alınan kararla organlarının bağışlanmasına onay verilen hastanın umut ışığı, üç ayrı insana taşınarak hayat buldu.

Erzurum ve Sivas bölgelerinde üç kişiye can veren bu anlamlı organ bağışı, hayatı kurtarmak için bekleyen hastalar için yeni bir umut kapısı oldu.

Hastanın bir böbreği ve karaciğeri Erzurum'a, diğer böbreği ise Sivas'a acil nakil bekleyen hastaların yaşam mücadelesine destek olmak için hızla nakledildi.

Organ bağışıyla birlikte, hastanın ailesi ve sevdikleri, onun yaşamını sonsuza dek süren bir iyilik zinciri oluşturdu. Bu özverili karar, sadece kaybettikleri bir sevdiklerinin anısını yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda başka insanların yaşamlarına dokunarak onlara yeni bir umut verdi.

Bu değerli organ bağışıyla, toplumumuzda organ bağışının önemi bir kez daha vurgulandı ve organ nakli bekleyen hastaların umutlarına umut eklendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler