Trabzon'da o mahallede yılların yol sorunu çözülüyor: Genişletme başlıyor
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Toklu Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin uzun süredir şikâyet ettiği dar yol sorunu için harekete geçildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Toklu Mahallesi Kuran Kursu Caddesi’nde incelemelerde bulunarak yolun genişletilmesi için kamulaştırma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu.
Dolmuş güzergâhındaki dar yol genişletilecek
Toklu Mahallesi’nde muhtarlık ile Nurdoğdu Camii arasında yer alan ve dolmuş hattı olarak da kullanılan dar yolun hem araç hem de yaya trafiği açısından yetersiz kaldığı belirtildi. Bölgede teknik ekiplerle birlikte inceleme yapan Başkan Genç, yolun sağlı sollu kamulaştırma çalışmalarıyla genişletileceğini ifade etti.

Başkan Genç: “Amacımız güvenli ve konforlu ulaşım”
Mahallede yıllardır gündemde olan sorunun çözümü için sürecin hızlandırıldığını vurgulayan Başkan Genç, şunları söyledi:
“Toklu mahallemizde özellikle dolmuş güzergahı olarak kullanılan bu yolun genişletilmesi uzun yıllardır hemşehrilerimizin talep ettiği bir konuydu. Muhtarlık ile Nurdoğdu Camii arasında kalan bu dar kesit, hem araç geçişlerinde hem de yaya ulaşımında ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Teknik ekiplerimizle birlikte yerinde incelememizi yaptık. Yolun sağında ve solunda gerekli kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştirerek bir an önce genişletme çalışmalarına başlayacağız. Amacımız, vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmasını sağlamaktır.”
Mahallede ulaşım rahatlayacak
Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak yol genişletme çalışmalarıyla Toklu Mahallesi’nde ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor. Mahalle sakinlerinin uzun süredir beklediği düzenlemenin kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.
Kaynak:Trabzon Büyükşehir Belediyesi