Trabzon'da o arsa satılıyor! Mecliste tartışmalı evet

Trabzon'da Ortahisar Belediye Meclisinde bir taşınmazın satılması görüşüldü.

Trabzon'da o arsa satılıyor! Mecliste tartışmalı evet

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen taşınmazın satılması görüşüldü.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi'nin 1 Nolu Bostancı mahallesinde bulunan taşınmazın komisyondan onaylanarak gelen satış kararı mecliste görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Bunun yerine gidip baktınız mı? Bunu ne için söyledim. Ahmet Başkan bizim önerimizi dikkate aldı. Biz bunları elimizden çıkartmayalım küçük parklar yapalım dedim. Geçen bir park yaptılar güzel oldu. Eğer böyle yerler varsa gidin bakın ve deyin ki, “satmayın park yaparsınız” deyin. Satmayın böyle yerleri. Bu tarz yerler kolay oluşmuyor." şeklinde konuştu.

CHP'li meclis üyesi Oktay Söğüt ise "O alan yüzde 70 meyilli bir alan olduğundan satışına onay verdik" ifadelerini kullandı.

Söz alan AK Partili meclis üyesi Mustafa Yaylalı, "Burası villalık alan. Kendi malımızı öldürmeyelim. Plan aşamasında düşünülmesi gereken konuları şimdi konuşmamıza gerek yok. Yola paralel ve yola dik park alanlarımız var. Bunun bitişiğinde 14 bin metrekare park alanımız var. Böyle parçalı park alanı yapmamız doğru değil. Böyle parklar yaparak alanları da değer artışı sağlar. Bu doğru bir uygulama değil. Bu alanları tavsiye etmek lazım. Bizim büyük park alanları lazım. Eğimli olsa da yerimiz kötü değil. Ayrıca belediyeler alanlar üretip satarlar." şeklinde konuştu.

Oktay Söğüt, "Mustafa Yaylalı'ya kısmen katılmıyorum belediyeler alan üretip satarlar ama Trabzon Büyükşehir Belediyesi üretmeden satıyor. Şimdiki Otogarın yeri eskiden kaldı üretilmedi, pazar yeri üretilmeden satıldı. Söyledikleri ile çelişiyor bu kararlar sonrası" açıklamasında bulundu.

Yapılan görüşme sonrasında taşınmazın satışı oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler