Trabzon’da meydana gelen deprem için korkutan sözler: “Bir futbol sahası büyüklüğünde”

Trabzon Yomra’da meydana gelen 2,4 büyüklüğündeki deprem sonrası konuşan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz’de fayların yeniden hareketlendiğini belirterek “Bu küçük depremler heyelanları tetikliyor, bölge hâlâ risk altında” dedi.
Trabzon’da meydana gelen deprem için korkutan sözler: “Bir futbol sahası büyüklüğünde”

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Trabzon’un Yomra ilçesinde 2.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 8,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

“TÜRKİYE SÜREKLİ SIKIŞIYOR, DOĞU KARADENİZ GERİLMEYE DEVAM EDİYOR”
Konuya ilişkin Haber61’e özel değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisliği Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgedeki hareketliliğin beklenen bir durum olduğunu vurguladı. Bektaş, “Zaten orada devamlı oluyor” dedi.

osman-bektas

“YOMRA’DAKİ DEPREM KÜÇÜK AMA UYARI NİTELİĞİNDE”
Bektaş, Yomra’da meydana gelen 2,4 büyüklüğündeki depremin küçük çaplı bir kırılmayı temsil ettiğini belirterek, “Bu büyüklükte bir deprem, bir futbol sahası büyüklüğünde bir alanın kırıldığını gösterir. Bizim dik yamaçlarımız bu mikro depremlerden etkileniyor. Yer çekimi etkisiyle önce deprem oluyor, ardından yağış olmasa da heyelan meydana geliyor.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir