Trabzon’da Meclis Üyesinden çay zammına tepki! “Çay bizim için hayati bir sıvıdır”

Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Oktay Söğüt çaya yapılan zamma tepki gösterdi.

Trabzon’da Meclis Üyesinden çay zammına tepki! “Çay bizim için hayati bir sıvıdır”

Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Oktay Söğüt çaya yapılan zamma tepki göstererek “çay bizim için hayati bir sıvıdır. Soğuktan üşüyüp gelene de, sıcaktan bunalıp koşana da sunduğumuz şeydir çay. Çay da mı içmeyelim?” dedi.

Çaya yapılan zamma tepkisini sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla dile getiren Söğüt, şunları söyledi;

“ÇAY DA MI İÇMEYELİM?

8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapan ÇAYKUR, ikinci zammını 14 Temmuz'da yüzde 9.5 oranında gerçekleştirmişti. Bugün itibariyle çaya yüzde 4.5 oranında üçüncü bir zam daha geldi. Böylece ÇAYKUR’un kuru çay fiyatları 8 Haziran'dan bu yana son 3 ayda toplam yüzde 63.6 oranında zamlandı. Bu da yetmezmiş gibi sektör paydaşları, ÇAYKUR’un önümüzdeki aylarda çaya yeni zamlar yapabileceğini iddia etti.

Herkesin malumu, çay bizim için hayati bir sıvıdır. Soğuktan üşüyüp gelene de, sıcaktan bunalıp koşana da sunduğumuz şeydir çay. Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmasının arkasında yatan sırdır çay. Misafirimizin kapı ziline basmasıyla ocağa konulan şeydir çay. Ne yersek, nereye gitsek, kiminle sohbet etsek yanımızda hep çay vardır. Hayatımızda bu kadar yer tutan, alışkanlıklarımızın başında gelen çaya peş peşe gelen zamlar ‘Çay da mı içmeyelim’ sorusunu akıllara getiriyor.

Yapılan bir araştırma, Türk insanının yıllık, kişi başı bin 300 bardak çay tükettiğini söylüyor. Bu kadar sevdiğimiz bir şeye üst üste zam yaparak, zevkimizin kaçırması hiçbir şeyle açıklanmaz.

Ayrıca Trabzon’da çay ocaklarında bile 5 ile 10 lira arası satılan bir bardak çayı bile içerken iki kez düşünen vatandaş, bu zamlardan sonra bir bardak çaya gelecek zamdan sonra bir - iki bardak çay içemeyecek hale gelecek. Zaten yağmur gibi yağan zamlardan ve hayat pahalılığından bunalan vatandaşın, çayına yapılan zam bir büyük ayıp, bir büyük günahtır.”

trabzonda-meclis-uyesinden-cay-zammina-tepki-cay-bizim-icin-hayati-bir-sividir.jpg

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler