Trabzon’da kuryelere saldırı iddiası: Silah gösterdiler!

Trabzon’da dün gece yarısı bir esnaflar ile kuryeler arasında gerginlik yaşandı.

i

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin hareketli mahallelerinden olan Kalkınma Mahallesi’nde dün gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı.

Emniyet güçlerinin de müdahale ettiği olayda Trabzon Motorsikletli Kuryeler Derneği’nden birkaç kurye ile orada faaliyet gösteren esnaf arasında gerginlik yaşandı.

Yaşanan gerginliği paylaşan Trabzon Motorsikletli Kuryeler Dernek Başkanı Ömer Aydın yaptığı açıklamada kendilerine saldırı düzenlendiği ve silahla tehdit edildiklerini iddia etti.

Kuryelerin yaptığı fiyat artışını konuşmak için davet edildiklerini belirten Aydın, görüşmeye önden giden arkadaşlarına saldırıda bulunulduğunu söyledi.

Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Malum tüm insanlığın etkilendiği bir dönemden geçiyoruz. Biz motosikletli kuryeler olarak ekmeğimizin peşindeyiz. Bu süreçte esnafımızın ve devletimizin yapmış olduğu zam sürecinde bizde kuryeler olarak yapmış olduğumuz cüzi zamma tepki gösteren birkaç esnaf arkadaşımız olmuştur. Saygı duyuyoruz bu tepkilere. Fakat birkaç esnaf böyle örgütleşerek kuryelere karşı tepki göstermişti. Ona da saygı gösteriyoruz fakat işi mafyalığa zorbalığa döküyorlar. Bizi dernek olarak kalkınmaya çağırıyorlar, biz sizinle konuşmak istiyoruz diyorlar. Önden birkaç arkadaşımız gidiyor. Sonra öğreniyoruz ki oradaki arkadaşlarımıza 15-20 kişi saldırıda bulunmuş. Biz de emniyet güçlerine haber verip olay yerine geldi. Burada kurye kardeşlerimize saldırdılar. Silah gösterdiler. Burada çeteleşip bu işi bu noktalara getirmenin ne alemi var?

Bu süreçte bütün kurye kardeşlerimiz mağdur. Burada devletin adaletine sığınıyoruz.

Bütün kurye kardeşlerimiz iki teker üzerinde ekmeğini kazanmanın derdinde. Biz hakkımızı talep ediyoruz. Fahiş fiyat da talep etmiyoruz. Esnafın bu tutumunu kınıyoruz. Dernek olarak da kınıyoruz.

Böyle bir saldırının olması bizi derinden üzdü. Bu saldırıyı kınıyoruz ve devletimizin bu işe el atmasını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler