Trabzon’da kuryeler eylem yaptı: Bu komik zamdan geri dönsünler

Trabzon’da Banabi şirketinin kuryeleri eylem yaptı.

Trabzon’da kuryeler eylem yaptı: Bu komik zamdan geri dönsünler

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da faaliyet gösteren Banabi şirketinde bugün eylem vardı. Firmada çalışan kuryeler kendilerine verilen zammı yetersiz bulup iş bırakıp basın açıklaması yaptılar.

Kuryeler adına konuşan Ebubekir Şahin “ Buradaki diğer emekçi kardeşler gibi biz de bugün Banabi firmasının bizlere yapmış olduğu komik zamdan ötürü eylem için toplanmış bulunmaktayız. Bizlere Trabzon’da destek veren ve ülke genelinde destek veren bütün motorcu kurye arkadaşlar ve sivil vatandaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz yemek sepeti Banabi firması çalışanları olarak yapılan bu komik zammın derhâl geri çekilmesini işçinin ve emekçinin hakkının işçiye ve emekçiye tekrar geri iade edilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Gerçekten de zor bir işin içerisindeyiz diyen şahin “Karda, kışta, yağmurda, soğukta sırtımızda damacanalarla birçok kat yukarı doğru çıkıyor, iniyor insanları arıyor, ulaşamıyor hem bedenen hem de psikolojik olarak çok yorulan bir işteyiz. Devletin bir an önce bu işe el koyup bizim maaşlarımızı asgari ücretin en az %30 üzerine çıkartmalıdır. Çünkü biz eğer böyle bir maaş isteseydik gider herhangi bir yerde garsonluk yapar bir otelin lobisinde de oturabilirdik. Bizim daha fazla paraya ihtiyacımız var daha ağır şartlarda çalışıyoruz ve hakkımızı alana kadar da hiçbir zaman durmayacağız mücadeleye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Trabzon Motokuryeler Federasyonu başkanı Ömer Aydın da yaptığı açıklamada “Bu meslek gerçekten zor bir meslek. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz oluyor, yaralanan kardeşlerimiz oluyor. İki teker üstünde yazı, kışı, soğuğu, yağmuru ve çamuru zor bir meslek. Bunun için gerçekten devletin de el atmasını istiyoruz emekçi kardeşlerimize. Şunu da belirtmek istiyoruz burada biz hem esnafa karşı hiçbir zerre kadar bir garezimiz zerre kadar bir düşmanlığımız yok. Büyük firmalara karşı da aynı şekilde sadece emekçilerin hak edişini talep ediyoruz, hak edişini versinler. Bu arkadaşlarımız bu kadar emeğin içinde bu kadar zor şartlar altında mücadele veriyor bir zahmet bu işe el atılsın istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber