Trabzon’da kurbanlık fiyatı ne kadar? Kurban kesmek için maliyet ne?

Trabzon’da kurbanlık fiyatları değişkenlik gösteriyor.

Trabzon’da kurbanlık fiyatı ne kadar? Kurban kesmek için maliyet ne?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları da netleşti. Geçen yıla göre kurbanlık alanların sayısı azalsa da talep oldukça yoğun

Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Temel Korkmaz “Kurban fiyatları büyükbaşta 300 ila 350 arasında kalitesine durumuna cinsine göre değişiyor.” Dedi.

“8 İLE 11 BİN ARASINDA KURBAN PAYI”

Korkmaz “Karkas olarak 300 350 civarında gerçekleşiyor. Bu arz talep dengesine bağlı olarak artar veya eksilir. Diğer tarafta da küçük başta 270 TL civarında seyrediyor. O da kalitesine ve pazarlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Kurban kesimi yapacak vatandaşlarımıza 8 bin ile 11 bin arasında bir kurban payı düşüyor. Küçük baş hayvanlar daha küçük o yüzden 3-4 bin fark olabiliyor. Ortalama 9-10 bin civarında bir kurban hissesinin fiyatı olarak görülüyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler