Trabzon'da Kümelenme Projesi! Fındıkta ihracat artacak

Trabzon TSO ve TTB'nin Kümelenme Projesiyle fındık sektörü ihracat kapasitesini artıracak

Trabzon'da Kümelenme Projesi! Fındıkta ihracat artacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ortaklığında başlatılması planlanan Fındık, Fındık Mamulleri, Kuruyemiş ve Kuru Meyve Sektörleri Kümelenmesi UR-GE Projesinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile her iki kurumun yönetim kurulu üyeleriyle sektör temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE Projeleri hakkında genel bilgiler, mevzuat bilgileri ve Trabzon'un fındık sektörü ihracat verileri kurum ve firma katılımcılarıyla paylaşıldı.

trabzonda-kumelenme-projesi-findikta-ihracat-artacak.webp

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, "Fındık ihracatımız tonaj olarak bir önceki yıla göre bir miktar azaldı, bu gibi projeler ile mevcut pazarlarımızı korumak, hedef pazarlarımızı genişletmek istiyoruz. Fındığı sadece kabuklu ya da kabuksuz haliyle değil, çikolata, krema gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde de kullanarak ihraç etmeliyiz. Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE Projeleri fuar ziyareti, ikili iş görüşmeleri, alım heyeti faaliyeti gibi faaliyetleri desteklediği için firmalarımız için oldukça faydalıdır. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık faaliyetleriyle de firmalarımızın kurumsal yapıları geliştirilebilir, çalışanlarının alacağı proje eğitimleriyle mevcut kapasiteleri artırılabilir" dedi.

TTB Başkanı Eyyüp Ergan ise sektör temsilcilerinin faydalanabileceği, ihracat kapasitelerini artırabileceği projenin önemine vurgu yaptı.

trabzonda-kumelenme-projesi-findikta-ihracat-artacak-001.webp

Toplantının son bölümünde firma temsilcilerinin soruları yanıtlandı, önerileri ve görüşleri dinlendi. Toplantının ardından TTSO ve TTB ortaklığında ilgili proje başvurusu için firma talepleri toplanmaya başlandığı, son başvuru tarihinin 20 Mart olduğu belirtildi.

trabzonda-kumelenme-projesi-findikta-ihracat-artacak-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber