Trabzon’da KTÜ öğrencilerinden 59 projelik teknoloji buluşması

KTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 20. Düşünden Gerçeğine Bitirme Projeleri Sergisi, öğrencilerin geliştirdiği 59 projeyle yoğun ilgi gördü.
Trabzon’da KTÜ öğrencilerinden 59 projelik teknoloji buluşması

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği 20. Düşünden Gerçeğine Bitirme Projeleri Sergisi bugün gerçekleştirildi. Bölümün son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, üniversite yerleşkesinde ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Dört yıllık eğitim sürecinde edindikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştüren öğrenciler, farklı alanlarda geliştirdikleri projelerle çalışmalarını sergileme fırsatı buldu. Tarımdan elektrikli araçlara, insansız hava araçlarından farklı teknolojik uygulamalara kadar birçok çalışma ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

trabzonda-ktu-ogrencilerinden-59-projelik-teknoloji-bulusmasi

Toplumsal katkı vurgusu

Sergide konuşan KTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Temel Varol, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek, mühendislik eğitiminin temel hedeflerinden birinin toplumsal katkı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Varol, “Böyle bir etkinliği hazırladığı ve bizi bir araya getirdiği için Bölüm Başkanımız nezdinde tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mühendislik Fakültesi olarak ana çıktımız toplumsal katkı. Bilginin topluluğun kullanabileceği seviyede aktarılması ve üretime geçirilmesi. Bu anlamda öğrencilerimiz dört yıl boyunca gördükleri teorik bilgileri toplumun kullanabileceği pratik alanlara yansıtma şeklinde projelerini oluşturdular.” ifadelerine yer verdi.

trabzonda-ktu-ogrencilerinden-59-projelik-teknoloji-bulusmasi

Projelerin bir kısmına TUSAŞ ve TÜBİTAK desteği

Sergide toplam 59 projenin yer aldığını belirten Varol, çalışmaların farklı kurumlar tarafından desteklendiğini kaydetti.

Prof. Dr. Varol, “Burada tarımdan elektrikleri araçlara kadar birçok alanda yapılan projeler mevcut. Bunlardan bazıları TUSAŞ tarafından bazıları ise TÜBİTAK tarafından bir kısmı da üniversitemiz tarafından desteklendi. Toplamda 59 tane projemiz var. 2’li, 3’lü ve daha fazla gruptan oluşuyor. Eğitimin ne kadar kalite olduğunu ve öğrencilerimizin de toplumun kullanabileceği teknolojik gereçleri ortaya ne koyabileceği anlamda becerilerinin bir göstergesidir. Örencilerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.

trabzonda-ktu-ogrencilerinden-59-projelik-teknoloji-bulusmasi

Hedef ticarileşme

Üniversite bünyesinde benzer faaliyetlerin yaygınlaştırıldığını belirten Varol, yıl sonunda öğrencilerin geliştirdiği somut ürünlerin sergilendiğini ifade etti.

Varol, “Sadece burada değil, diğer tüm birimlerimizde bu faaliyetler yaygınlaştırıyoruz. Yıl sonunda teknolojik somut olarak ortaya koydukları ürünleri sergiliyoruz. Bundan sonraki süreçte sanayicilerimizin yoğun olduğu alanlarda çalışmaları sergileyerek ticarileşmesi adına adımlar atılacaktır. Tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

İHA ve elektrikli araç projeleri öne çıktı

Sergide özellikle insansız hava araçları, tarımsal uygulamalar ve elektrikli araçlar üzerine geliştirilen projelerin yoğunlukta olduğunu dile getiren Varol, akademisyenlerin uzmanlığının da ortaya çıkan çalışmalarda önemli rol oynadığını belirtti.

Prof. Dr. Varol, “İnsansız hava araçları, tarımsal uygulamalar, elektrikli araçlar çalışmaları daha çok yoğun. Hocaların uzmanlığı da çok önemli. Hepsi çok değerli. Fikir olarak lisans seviyesinin üzerinde fikirler.” ifadelerini kullandı.

trabzonda-ktu-ogrencilerinden-59-projelik-teknoloji-bulusmasi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.